Cem Gürdap kimdir?

Cem Gürdap kimdir?

Gerçek adı: Aziz Cem Gürdap
Doğum tarihi: 21/12/1957
Doğum yeri: Kocaeli
Ölüm tarihi: 11/09/2007
Boyu: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Yay
Eğitim durumu: Lise
Meslek:  Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Cem Gürdap kimdir? (Tulum Hayri ) Kaç yaşında öldü? Neden öldü?

Cem Gürdap kim, nereli, kaç yaşında öldü, mezarı nerede, ölüm nedeni, son hali, seslendirme kime ait, filmleri ve oynadığı diziler, Hababam Sınıfı oyuncularından Tulum Hayri kimdir, ölüm tarihi kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak. Hababam Sınıfı’ının Tulum Hayri’si ile hayatımıza giren Türk sinema oyuncusu Cem Gürdap hayat hikayesi sizlerle.

Cem Gürdap hayatı ve biyografisi

Cem Gürdap ya da rolü ile özdeşleşen adıyla Tulum Hayri Türk Yeşilçam Sinema oyuncusu ve dizi oyuncusudur. 1975 yılında Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı isimli eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı film serilerinde canlandırdığı Tulum Hayri rolü ile tanındı. 

Cem Gürdap 21 Aralık 1955 yılında Kocaeli’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına burada başladı. İlk orta ve lise öğreniminin ardından tiyatro oyunlarında amatör olarak rol almaya başladı. 1970’li yıllarda çeşitli gazete ve dergilerin yayınladığı oyunculuk ilanlarına başvurdu.

Oyunculuk kariyerine 1975 yılında ilk kez “Sınıfta Şenlik Var “ adlı sinema filmi ile başladı. Asıl ve en büyük çıkışını 1975 yılında “Hababam Sınıfı” adlı sinema filmi ile yaptı. Bu filmde canlandırdığı “Tulum Hayri” rolü ile Türk seyircisinin hafızasına kazındı. 1975 yılından itibaren Hababam Sınıfı film serilerinin 4’ünde rol aldı. Canlandırdığı filmlerde seslendirmesini usta oyuncu Şener Şen yaptı.

1977 yılından sonra Yeşilçam Sineması’nın popülerliğini yitirmesi ile yıllarca ekranlardan uzak kaldı. Bu sıralarda eşi Beyhan Gürdap evlendi. Bu evliliklerinden 7 çocuk sahibi oldular.

1990’lı yıllarda iş bulamadığı için benzin istasyonunda pompa görevlisi olarak çalıştı. 2003 yılında “Hababam Sınıfı: Merhaba” sinema filmi ile uzun bir aradan sonra ekranlara geri döndü. Ancak bu rol uzun soluklu olmadı. 2007 yılında “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde 9 bölüm oyunculuk yaptı. Bu dizi oyunculuğu 1975 yılında başladığı oyunculuk kariyerinin son filmi oldu.

Oyuncu Cem Gürdap 11 Eylül 2007 yılında İstanbul Kurtköy, Pendik’te evinde kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Oyuncunun cenazesi Kurtköy Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verilirken Yeşilçam Sineması ve yeni dönem Türk dizi ve sinema sektöründen neredeyse hiç kimse katılmadı.

Cem Gürdap dizi ve filmleri

Cem Gürdap oynadığı diziler rol aldığı sinema filmleri aşağıda güncel olarak listelenmektedir.

  • Kurtlar Vadisi Pusu – TV Dizisi 2007
  • Hababam Sınıfı: Merhaba Sinema Filmi 2003
  • Hababam Sınıfı Tatilde Sinema Filmi 1977
  • Hababam Sınıfı Uyanıyor Sinema Filmi 1976
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı Sinema Filmi 1975
  • Hababam Sınıfı Sinema Filmi 1975
  • Sınıfta Şenlik Var Sinema Filmi 1975

Cem Gürdap Tulum Hayri resimleri

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
1 haftada aynı bölgede beşinci orman yangını

Kaş Haberleri: 1 haftada aynı bölgede beşinci orman yangını 

Medipol Başakşehir - Aytemiz Alanyaspor: 0-1

Alanya Haberleri: Medipol Başakşehir – Aytemiz Alanyaspor: 0-1