Aziz Aslan Kimdir?

Aziz Aslan, 1981 yılının 4 Ağustos tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Boyu 1.84 metre, kilosu 74 olarak biliniyor.

Lise eğitimini 1998 yılında İstanbul Çatalca’da tamamlamıştır. Liseyi bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi’nde biyomedikal eğitimi almış ve eğitimi yarıda bırakıp Ankara Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi almaya başladı. Aziz Aslan, lise ve üniversite dönemlerinde oyunculukla ilgilenmiştir. Lisans eğitimini bitirdikten sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde ileri oyunculuk alanında yüksek lisans yaptı. Lise yıllarında yani 1995 yılında Çağdaş Drama Derneği ve Zeytinburnu Belediyesi’nde yaratıcı drama ve tiyatro eğitimleri alan oyuncu 2000 yılından sonra Tiyatro Yol ve Tiyatro Bahane’de oyuncu ve yaratıcı drama eğitmeni olarak görev aldı.

Zeytinburnu Belediye Tiyatrosu, Tiyatro Yol, Çağdaş Sanat Atölyesi ve Tiyatro Bahane’de hem eğitmenlik ve oyunculuk yapmıştır. 2006 yılında Tiyatro Kılçık’da eğitmenlik ve oyunculuk yapmış ve hala bu görevlerini sürdürmektedir. Oyuncu ve organizasyon sorumlusu olarak Kılçık Çocuk Tiyatrosu’nda görev almaktadır. Kahve Bahane isimli dizide ve bazı kısa filmlerde rol almıştır. Çocuklar için çeşitli oyunlar ve televizyon programlarına skeçler yazmaya devam etmektedir. Bununla birlikte bazı TV kanallarında oyuncu ve yazar olarak yer almıştır.

Kahve Bahane isimli dizi ile kamera karşısına ilk kez  geçti. Sonrasında pek çok dizi ve filmde yer aldı. 2013 yılında kısa ve komik skeçlerden oluşan Güldür Güldür Show isimli televizyon programında yer almıştır. Güldür Güldür’de canlandırdığı Fikri Tarhanacı karakterini ile oldukça sevildi. Program bir tiyatro sahnesinde gerçekleşmektedir. Ve programda Ali Sunal, Doğa Rutkay, Özge Borak, Onur Buldu, Alper Kul, Aylin Kontente, Erdem Yener gibi pek çok oyuncu yer aldı.

2014 yılında Analı Oğullu dizisinde rol almıştır. Rıza karakteri ile ekranlara gelmiştir. Koca bir aşirete hanımağalık yapan Sidar isimli bir kadının torun sevdası nedeniyle ailesinin yaşadıklarını konu alan bir dizidir. Başrol oyuncuları ise Sermiyan Midyat, Sera Tokdemir, Gülhan Tekin, Durul Bazan, Onur Buldu, Devrim Yakut, Caner Alkaya ve Burcu Gönder gibi isimlerdir. 

Aziz Aslan, Eyvah Eyvah 3 isimli filmi ile beyaz perde de rol almıştır. Yönetmen ve senaristliği Ata Demirer’in yaptığı film, sevdiği kadınla evlenen klarnetçi Hüseyin’in oğlunun kaybolması ve tüm kasabanın çocuğu bulmak için uğraşmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Özge Borak, Ata Demirer, Demet Akbağ, Tarık Ünlüoğlu ve Salih Kalyon yer aldı.

2014 yılında ise Olur Olur isimli filmi ile beyaz perdeye gelmiştir. Filmin konusu, aşık olduğu kadına açılmak için kendine kötü bir hoca seçen bir adamın yaşadıklarını ele alıyor, komik mizahi bir anlatımla.  Alper Kul, Selin Yeninci, Şinasi Yurtsever, Ayça Varlıer, Taner Ergör ve Onur Buldu Filmin başrollerinde yer alıyor. 

2016 yılında Yönetmenliğini Meltem Bozoflu’nun yaptığı Dedemin Fişi adlı sinema filminde Şinasi karakterine can vermiştir.

Aziz Aslan, 2015 yılında  Eylül Çulhacı ile evlenmiştir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Aylin Kontente Kimdir?

Berkay Tulumbacı Kimdir?