Konya’da ırkçı katliam

  Konya’nın Meram ilçesinde daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aileye, ikinci saldırı gerçekleşti. Aileden 3’ü kadın 7 kişi katledildi. Olay, saat 18.50 sıralarında Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu yedi kişi öldürüldü.  Saldırının ardından ev de ateşe verildi.

15 YILDIR SÜREN SALDIRILAR

Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cesetleri bulundu. Hasanköy mahallesinde 24 yıldır yaşayan Dedeoğulları ailesi, son 15 yıldır komşuları ve komşularının ırkçı saldırısına uğruyordu.

AVUKAT: DEFALARCA UYARDIK

Twitter hesabından açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, şunları söyledi: “Konya Meram’da 12 Temmuz’da saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz. Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demişti”. Ailenin avukat Abdurrahman Karabulut, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Alçaklar müvekkillerimi katlettiler, defalarca uyardık. Üçü kadın 7 kişiyi katlettiler” dedi.

DAHA ÖNCE 60 KİŞİ SALDIRMIŞTI

Kürt oldukları gerekçesiyle defalarca taciz edilen Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı komşuları ve komşularının akrabalarının bulunduğu 60 kişilik grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlemişti. Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4’ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Saldırının ardından tutuklanan 10 kişi ise ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Galip Ömer Kocaoğlu kimdir? İşte Tiktok fenomeni hakkında detaylar!

Hatice Şendil kimdir? Terken Hatun kimdir?