Masiero’dan pandemi protestosu: ‘Kültür yoksa gelecek de yok’

 Sahneye çıkarak çırılçıplak soyunan 57 yaşındaki aktris, “Kültür yoksa, gelecek de yoktur” diyerek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimini eleştirdi.

Fransız sinemasının Oscar’ı olarak nitelendirilen ve bu sene 46’ıncısı düzenelenen Cesar Ödülleri töreninde 2020’de olduğu gibi bu sene de protestolara sahne oldu.

Fransa’da Covid-19 pandemisi sonrası yaklaşık bir yılı aşkın süredir kapalı kalan sinema ve tiyatro salonları ve sanatla ilgili durma noktasına gelen diğer etkinler birçok sanatçı tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Paris’teki Olympia Gösteri Salonund’nda düzenlenen ödül töreni ilk andan itibaren siyasi bir havada geçeceği sinyalini, sunucu Marina Fois’nın açılış konuşmasında Kültür Bakanı Roselyne Bachelot’ya söylediği sözlerle verdi.

Marina Fois, Bakan Bachelot’ya hitaben, “Kültür Bakanı hiçbir şey yapmıyor. Bunun yerine, sayın Bachelot, nasıl makarna ve gorgonzola (küflü peynir) yapılacağına dair bir yemek tarifi kitabı yayımladı. Bizi bir araya getiren şeyi özlüyoruz. Duygularımız işte bu yönde” diyerek, salondan büyük alkış aldı.

pandemi-protestosu-kultur-yoksa-gelecek-de-yok”>haberin devamı için: 

46. Cesar Sinema Ödülleri

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen 46. Cesar Sinema Ödülleri’nde Albert Dupontel’in yönettiği “Adieu Les Cons” en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi uyarlama senaryo ödüllerine layık görüldü. Dupontel ise bu filmle en iyi yönetmen ödülünü aldı.

En iyi kadın oyuncu ödülü “Antoinette dans les Cevennes” filminde rol alan Laure Calamy’e verildi. Sami Bouajila da “Un fils” filminde gösterdiği performansla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Fransız yönetmen Sebastien Lifshitz’in yönettiği “Adolescentes” en iyi belgesel filmi seçildi. En iyi yabancı film ödülü ise Danimarkalı yönetmen Thomas Vinterberg’in “Drunk” adlı yapıtına verildi.

Tina Baz, “Adolescentes” filmiyle en iyi montaj ödülüne layık görüldü. En iyi animasyon film ödülü Aurelien Froment’in “Josep”, en iyi kısa film ödülü Sofia Alaoui’nin “Qu’importe si les betes meurent” yapıtlarına gitti.

Fathia Youssouf, Maimouna Doucoure’nin yönettiği “Mignonnes” filminde gösterdiği performansla en iyi umut veren kadın oyuncu ve Jean-Pascal Zadi, “Tout simplement noir” filmindeki performansıyla en iyi umut veren erkek oyuncu seçildi.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

IMDb’ye göre Mart ayının en popüler 25 filmi

Emel Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Evli mi? İşte hakkında bilinmeyen tüm detaylar!