Pakdemirli’nin danışmanı doğruladı: 4 ay hapis yattım, hakkımda 7 dava var

  Orman yangınları sırasında eleştiri oklarının yöneldiği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin danışmanı Arif Barata, suç kaydı olduğu iddialarına yanıt verdi. Hakkında 47 suç dosyası olduğu belirtilen Barata, 12 yıl önce ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 ay cezaevinde yattığını ve hakkında halen devam eden 7 ayrı dava bulunduğunu söyledi ve “Ama karanlık hiçbir şeyim yok. Adli sicil kaydım yok” dedi. Arif Barata, hakkında devam eden davaların içeriğinin de ‘alacak’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘ortaklığın giderilmesi’, ‘ön alım’ ve ‘yürütmeyi durdurma’ olduğunu söyledi.

 FETÖ’CÜLERİN OPERASYONUYDU

 Sözcü’de yer alan habere göre, Barata, ihaleye fesat karıştırma davası için, “2009’da FETÖ’cülerin operasyonu sonucu, yanımda çalışan birinin 34 metrekarelik evinin satışı nedeniyle 4 ay cezaevinde kaldım. Cezaevine girdiğim dönem adli tatile denk geldi. Adli tatilin ardından ilk duruşmada serbest kaldım” bilgisini verdi.

 JOKEY KULÜBÜ’NDEN DE MAAŞ

 Barata, şöyle devam etti: “Meclis üyesi oldum. İl İdare Kurulu üyesi oldum. İl İdare Hizmet Birliği’nde görev aldım. Geçmişimde adli sicilime işlenmeyen bir durum olmadı. Yanlış hiç bir şeyim yok. AK Parti üyesiyim. Siyasetçiyim. Bakan beyle sahada çalışıyoruz. Siyaseten destek veriyorum. Türkiye Jokey Kulübü’nden de maaş alıyorum. 3 kız çocuğu babasıyım. Hakkımdaki haberi ‘bilinçli, karalama kampanyası çerçevesinde yaptınız’ diyemem. Burada bir yerde kopukluk olmuş. İddialar çok ürkütücü”. Bakan Pakdemirli’nin danışmanı Metin Çamlı’nın da 64 suç kaydının bulunduğu, resmi belgede sahtecilikten 1 yıl hapis yattığı öne sürüldü.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Tiktoker Ömer Ağtaş kimdir? Kaç yaşında? Sevgilisi kim?

Sezin Akbaşoğulları kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin Zübeyde Hatun’u kimdir?