Ok atmak için piyano öğrendi

  Pandemi nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı altın madalya ile Türk spor tarihine geçen Mete Gazoz, okçulukta ilk defa bir Türk sporcu olimpiyat şampiyonu oldu. 8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul’da doğan milli sporcu, küçük yaşlardan beri okçuluk eğitimi aldı. Kariyerini İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü’nde devam ettiren 22 yaşındaki Gazoz, ilk defa Bakü’de düzenlenen Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etti. 2016 Nottingham Avrupa Şampiyonası’nda bireysel olarak gümüş madalya kazandı.

RİO OLİMPİYATLARINDA DA YARIŞTI
 
2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil ederek ülke çapında üne kavuşan Gazoz, yerli sporculardan da destek gördü. Özellikle Arda Turan’ın sosyal medya hesaplarından Mete Gazoz’la ilgili destek mesajları Mete’nin büyük çapta tanınmasına ve desteklenmesine olanak tanıdı. Mete, Arjantin’de gerçekleşen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile beraber dünya 3’üncüsü oldu. 2018 Akdeniz Oyunları’nda İspanya’nın Tarragona şehrinde altın madalya kazandı. 

DÜNYA VE AVRUPA REKORLARI KIRDI

Milli okçumuz Mete Gazoz, Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Grand Prix 2019 yarışlarının sıralama turlarında, yaptığı atışlar sonucunda 3 büyük rekor daha kırdı. Sıralama turlarında Gazoz, aldığı 698 puanla 1. olarak Gençler Dünya ve Büyükler Avrupa rekorlarının yeni sahibi oldu. 
 
RESİM KURSUNA GİTTİ, PİYANO ÇALDI

6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Ailesinin de desteğiyle okçulukta ilerlemek için omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu alan ve iki sene piyano çalan Gazoz, sanatın ve sporun çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Murat Yıldırım kimdir? Eşi kim? Çocuğu var mı?

Emre Kınay kimdir? İşte hayatı hakkında bütün detaylar…