Aylin Kontente Kimdir?

Aylin Kontente, Güldür Güldür Show programındaki eğlenceli tiplemeleri ile izleyicileri ekranlara kilitliyor. Aylin Kontenteyi daha iyi tanımak ister misiniz?

Aylin Kontente, 1982 yılının 30 Haziran tarihinde İzmir’de doğdu.

2003 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü bitirmiştir. 2003 yılında Ferhan Şensoy oyunculuk atölyesinde eğitim almıştır.

2003 yılında “Kampüsistan” isimli dizisi ile kariyerine adım atmıştır. Kampüsistan dizisi Mahinur Ergun’un eserinden uyarlanmıştır. Ve Mine karakteri ile ekranlara gelmiştir. Kampüsistan dizisinin oyuncuları Kaan Urgancıoğlu, Tuğçe Kazaz, Irmak Ünal, Engin Hepileri, Mete Horozoğlu, Şerif Sezer, Engin Altan Düzyatan, Alp Kırşan, Oğuz Oktay, Ahu Yağtu, Volga Sorgu gibi oyunculardır.

2006 yılında “Yaprak Dökümü” dizisinde Nazlı karakteri ile rol almıştır.

2007 yılında başrollerini Haluk Bilginer ve Sumru Yavrucuk’un oynadığı “Sevgili Dünürüm” dizisinde Esma karakteri ile ekranlara gelmiştir.

2007 yılında Star TV’de yayınlanan “Sır Gibi” isimli dizide Zeynep karakterine can vermiştir.

2008 yılında başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Serenay Sarıkaya, Zuhal Gencer Erkaya ve Bülent Kayabaş gibi isimlerin yer aldığı “Limon Ağacı” dizisinde Fatoş karakteri ile ekranlara gelmiştir.

2008 yılında beyaz perdeye “Son Ders: Aşk ve Üniversite” filminde Hande karakteri ile gelmiştir.

2009 yılında, Ferhan Şensoy’un aynı eserinden uyarlanan, hastaneler, sefaathaneler, meyhaneler, postaneler, eczaneler gibi akla gelebilecek tüm hanelerde gelişen komik ve farklı hallerin konu edinildiği “Haneler” isimli dizide rol almıştır.

2011 yılında “Babam Sağolsun” dizisinde yer almıştır. Dizinin konusu, kalabalık bir Türk ailesinin günlük ilişkilerini, tatlı dertlerini sıcak ve eğlenceli bir ailenin hayatını konu alıyor. Zeynep karakteriyle ekranlara gelmiştir.

2012 yılında “Seksenler” dizisinde Suzan karakteriyle ekranlara gelmiştir.

2012 yılında “İnsanlar Alemi” adlı dizide rol almıştır. Ali Sunal, Alper Kul, Erdem Yener, Okan Çabalar, İrem Sak, Ayşe Melike Çerçi, Suzan Kardeş, Mine Tugay, Alper Saldıran, Halil Sezai gibi isimlerle beraber oynadı.

Aylin Kontente, 18 Aralık 2012 tarihinde “İnsanlar Alemi” dizisindeki rol arkadaşı Alper Kul ile evlendi. Arel ve Kaan Leo isimli iki oğulları vardır.

2013 yılında kadrosunda Ali Sunal, Alper Kul, Çağlar Çorumlu, Doğukan Polat, Meltem Yılmazkaya, Doğa Rutkay, Aziz Aslan, Burak Topaloğlu, Dilşah Demir, Onur Atilla, Onur Buldu, Özgün Aydın, Şirincan Çakıroğlu gibi isimlerin olduğu “Güldür Güldür Show” adlı televizyon şovunda rol aldı. Program halen Show TV’de ekranlarında devam etmektedir.

2014 yılında senaryosunu eşi Alper Kul’un Ali Kobanbay ortaklaşa yazdığı “Olur Olur!” adlı sinema filminde Alper Kul, Onur Buldu, Aziz Aslan, Yılmaz Gruda, Selim Bayraktar, Ayten Uncuoğlu, Sinasi Yurtsever ile beraber rol aldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ala Tokel Karantina Günlükleri 1. Gün Videosunu yayınladı

Aziz Aslan Kimdir?