Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir?

Gerçek adı: Ercüment Ovalı
Doğum tarihi: 1961
Doğum yeri: Kırklareli
Boy: 1.65 cm
Kilo: 64 kg
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli
Meslek: Doktor
İnstagram hesabı için tıklayın

Prof. Dr. Ercüment Ovalı nereli? Kaç yaşında?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede, hangi hastanede? Son dakika aşı çalışmaları? Evli mi? Mesleki kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı hayatı ve biyografisi

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Türk Doktor Hematoloji Bilim Dalı Uzmanı aynı zamanda Öğretim üyesidir. Daha önce adı Ergenekon davasında yer aldı ve hapse atılan ilk bilim adamı oldu. 2020 yılında Koronavirüs aşısı çalışmaları ile Türk televizyon ekranlarında tanınmaya başladı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı 1961 yılında Kırklareli Babaeski’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Kırklareli’nde başladı. Liseyi tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etti. İhtisasını 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi’nde İç hastalıkları üzerine yaptı. 1997 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Hematoloji üst ihtisasını tamamladı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı 1992 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev almaya başladı. 1994 yılında doçent oldu. 1999 yılında ise Profesör unvanını aldı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı uzun bir süre Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı’nda görev yaptı.

“2010 yılında “Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon Kanı Bankası Mesul Müdürü olarak görev yapmaya başladı. Ulusal ve uluslararası 370’i bulan bilimsel yayını ve makalesi bulunan Prof. Dr. Ercüment Ovalı 18 yıl boyunca hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması alanında faaliyet göstermektedir. “

1998 ile 2007 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Kemik iliği Nakli Merkezi’nde görev aldı.  “Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yapan isim oldu. “

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Ergenekon davasında gözaltına alınan isimlerden olmuştur. Ancak hakkında net bir bilgi bulunmamıştır. 2020 Nisan ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ercüment Ovalı’ya açıklamaları kapsamında sert tepkileri ile de gündeme geldi.

“Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan Prof. Dr. Ercüment Ovalı Şubat 2020 tarihinde aldığı ödülünü Eren Bülbül ve Türk askerine adayan isim olmuştur.”

“2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi adına GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak çalıştı. 2007 yılında Mezenkimal kökhücreler ve 14 ayrı hücresel tedavi ürünü geliştirdi. “

“Prof. Dr. Ercüment Ovalı 2010 yılından itibaren Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmaktadır. Günümüzde Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.”

Prof. Dr. Ercüment Ovalı özel yaşamında evli olup 2 çocuk babasıdır. 2019 Aralık ayında nükseden ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisi sonrasında 2020 Mart ayından itibaren Türk Ulusal televizyon kanallarında Koronavirüs aşı çalışmaları hakkında bilimsel bilgiler vermektedir.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı kitapları

Prof. Dr. Ercüment Ovalı kaleme aldığı kitaplar aşağıda yer almaktadır. Ayrıca 370 bilimsel yayını bulunmaktadır.

  • 2004 – Kök Hücreler – Erdal Karaöz Ercüment Ovalı

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Şahin K kimdir?

Şahin K kimdir?

Okan Serbes kimdir?

Okan Serbes kimdir?