Manavgat’ta asansörler 4 yıl daha MMO’ya emanet

Manavgatta asansörler 4 yıl daha MMOya emanet

 

ANTALYA,(DHA) – MANAVGAT Belediyesi ve Makina Mühendisleri (MMO) Antalya Şubesi arasındaki asansör protokolü 4 yıl daha uzatıldı.
MMO Antalya Şubesi ile Manavgat Belediyesi arasında, ilçedeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin MMO Antalya Şubesi tarafından yapılması doğrultusunda protokol imzalandı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca tarafından imzalanan protokol kapsamında, ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörler, MMO bünyesinde bulunan A Tipi Muayene Kuruluşu olan Asansör Kontrol Merkezi personeli tarafından denetlenecek.
Başkan Şükrü Sözen, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Son yıllarda binalarımızda asansör kullanımı oldukça yoğunlaşmış durumda. Tabi bu durumda halkımızın can güvenliği önem kazanıyor. Makina Mühendisleri Odası Başkanımıza ve değerli yönetimine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. İşbirliği çerçevesinde imzaladığımız protokolümüz ile birlikte halkımızın can güvenliğini koruma altına almaktan da son derece mutluyuz. Manavgat Belediyemiz vatandaşlarımızın güvenliği ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ise “Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde yer alan asansörlerin 2012 yılından beri periyodik kontrolleri Odamız tarafından yapılmakta ve ilçemizde güvenle kullanılabilecek şekilde mavi ve yeşil etiketli asansör oranı yüzde 99′ un üzerine çıkmış bulunmaktadır. Asansör periyodik kontrolleri kamu kurumu niteliğinde olan ve kâr amacı gütmeyen Odamız tarafından tüm yurtta çok yaygın bir ağla akredite bir şekilde iyi donanımlı mühendislerle yapılmaktadır. Kontrollerin MMO gibi kâr amacı öncelemeyen ve kamusal görevi ön planda tutan kurumlar tarafından yapılmasının olası kazalarında büyük oranda önüne geçeceğini sıklıkla belirtmekteyiz. Dolayısıyla Odamıza güvenerek Manavgat ilçemiz sınırlarındaki asansörleri bize emanet eden Başkan Şükrü Sözen ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Asansörlerin bakım ve periyodik kontrollerinin ihmal edilmemesinin vatandaşların can güvenliği açısından elzem olduğunu da belirten Atmaca, “Yılda bir kere periyodik kontrolden, her ay da düzenli bakımları yapılan asansörlerde kaza olma olasılığı oldukça düşüktür. Yönetmeliklerimiz gereği bina yöneticileri asansörlerin güvenle çalışmasından birinci derecede sorumludur. Bina yöneticilerimizi özellikle asansörlerinin aylık bakımlarını anlaştıkları firma üzerinden hiç aksatmadan yaptırmalarını ve bir bakım seyir defteri tutmaları konusunu da bu vesile bir kez daha hatırlatmak isteriz” diye konuştu.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kocagöz Kepez'e aday

Kocagöz Kepez’e aday

CHP’den 81 ilde ortak açıklama

CHP’den 81 ilde ortak açıklama