Antalya Haberleri: Başıboş köpekler, yürüyüş yapanları ürkütüyor

Başıboş köpekler, yürüyüş yapanları ürkütüyor

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların doğa ile iç içe yürüyüş yapabilmesine ve bisiklet sürebilmesine imkan sağlamak için hayata geçirdiği Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, başıboş köpeklerin yaşam alanı oldu. Yol boyunca sürü halinde dolaşan köpekler, yürüyüş yapanları korkutuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla başlatılan, kent yaşamının stresinin spor yaparak atılabileceği doğa ile iç içe bisiklet ve yürüyüş yolu olarak hazırlanan Sarısu-Gökdere-Gedeller- Hacısekiler- Akdamlar- Gökçam- Doyran mevkiindeki 38 kilometre uzunluğundaki Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, sokak köpeklerinin yaşam alanlarından biri oldu. Sürü halinde gezen köpekler kimi zaman bir ağaç altında kimi zaman da ormanın içinde uyuyor, besleniyor ve yaşamlarını sürdürüyor.

Hayvanseverler tarafından yol kenarlarına bırakılan su ve yem kaplarıyla beslenen sokak köpekleri, doğa yürüyüşü yapanların kimi zaman korkmasına da neden oluyor. Hızla geçen araçlara havlayan köpeklerin bölgeye bırakıldığını iddia eden vatandaşlar, belediyenin özellikle küpesiz olanlara karşı aşılama çalışması yapmasını istiyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TÜNEKTEPE TELEFERİK BAKIMA GİRİYOR

Manavgat Bakkallar Odasında Akça güven tazeledi

Manavgat Haberleri: Manavgat Bakkallar Odası’nda Akça güven tazeledi