Antalya Haberleri: Kepez, 43 mahalle ve 4 ilçede 6 binden fazla aşılama yaptı

Kepez, 43 mahalle ve 4 ilçede 6 binden fazla aşılama yaptı

 

ANTALYA,(DHA) – KEPEZ Belediyesi, mobil aşı merkezi ile ilçenin bütün mahallelerinden Antalya’nın ilçelerine kadar binlerce vatandaşın ayağına Covid-19 aşısı hizmetini götürüyor. Mobil aşı merkezini ziyaret eden ve aşılı olmasına rağmen koronavirüs geçiren Başkan Hakan Tütüncü, “Herkes aşısını olsun” çağrısı yaptı.

Kepez Belediyesi, Covid-19 hastalığının önlenmesinde en önemli araç olan aşılanmaya mobil aşı merkezi hizmetiyle ciddi bir destek veriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın, ‘tıp merkezi’ statüsü vermesinden dolayı aşı yapma yetkisi bulunan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, gezici sağlık aracıyla Covid-19 aşısını vatandaşın ayağına götürüyor. Belediye gezici sağlık aracı, mobil aşı merkezine dönüştürdü.

68 MAHALLEDE AŞI HİZMETİ

Sağlık merkezinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü desteği ile 12 Ağustos tarihinden itibaren Covid-19 aşısı hizmeti veriliyor. Sağlık merkezinin önünde haftanın 5 günü gündüz saatlerinde aşı hizmeti veren gezici sağlık aracı, bu hizmetini akşam saatlerinde ilçenin mahallelerinde sürdürdü. İlçenin 68 mahallesinden 43’ünde aşı hizmeti tamamlandı. Mobil aşı merkezine döndürülen gezici sağlık aracı, hafta sonları da Antalya’nın ilçelerine gidiyor. Kepez gezici sağlık merkezi, Kaş, Kemer, Alanya ve Manavgat ilçelerindeki kırsal mahallelerde Covid-19 aşı çalışması gerçekleştirdi ve bugüne kadar 6 binden fazla vatandaşa Covid-19 aşısı yapıldı.

VATANDAŞLARDAN AŞI TEŞEKKÜRÜ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, sağlık merkezi önündeki mobil aşı merkezini ziyaret etti. Aşı olacak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tütüncü, merkezin sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diledi. Vatandaşlar da, hizmetten dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür ettiler. Koronavirüsü geçiren ve bir süre hastanede tedavi gören Başkan Hakan Tütüncü, Covid -19 ile mücadelenin en önemli enstrümanının aşı olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, “Aşılarımızı yaptırarak, bu sürece katkı vermeli ve Covid ile mücadelede bir avantaj elde etmeliyiz. Bu bakımdan hemşehrilerimizin aşıya daha kolay ulaşabilmesi için gezici sağlık merkezimizi, gezici aşı merkezimiz haline dönüştürdük” dedi. Tütüncü, mobil hizmetin 68 mahalleye götürüleceğini de vurguladı.

Sağlık merkezinin doktorlarına ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti:

“Antalya’nın bütün ilçelerinde olmak, akşam saat 23.00’e kadar Kepez’in bütün mahallelerinde hizmet vermek öyle kolay bir iş değil. Ciddi bir fedakârlığı gerektiren bir iş. Tabii geriye dönüp baktığımız zaman ‘İyi ki belediye sağlık merkezimizi kurmuşuz’ diyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığımız, belediye sağlık merkezimize, tıp merkezi ruhsatı verdi. Bu ruhsatlandırma ile belediye sağlık merkezimiz, Covid -19 aşılarını yasal olarak yapmaya yetkili bir merkez oldu. Geçmişte pandemi öncesinde kurmuş olduğumuz bu sağlık merkezi, tıp merkezi statüsüne kavuşturduğumuz bu örnek sosyal belediyecilik çalışmamız şimdi meyvelerini pandemide de veriyor.”

Başkan Ttüncü, aşılama hizmetinin hasta ve yatalak olanlara evlerinde yapıldığını da belirtti.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Aspendos Festivali Madama Butterfly ile devam ediyor

Antalya Haberleri: Aspendos Festivali ‘Madama Butterfly’ ile devam ediyor

Antalyaspor Başkanı Çetin: Başarı bekliyoruz

Antalya Haberleri: Antalyaspor Başkanı Çetin: Başarı bekliyoruz