Korkuteli Haberleri: Şeker pancarında rekolte yüz güldürdü

Şeker pancarında rekolte yüz güldürdü

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) – ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde şeker pancarı rekoltesiyle üreticisini sevindirdi.

Osman Kalfalar mahallesinde, Burdur Şeker Fabrikası’nda işlenmek üzere üretilen şeker pancarının hasadı sona erdi. Üreticiler bu yıl yüksek verim elde ettikleri pancarın satışından da memnuniyet yaşadı. Pazar sıkıntısı yaşamadan alıcıya ulaşan şeker pancarı rekoltesiyle üreticisini sevindirdi. Dekar başına 7 ile 9 ton verim alınan şeker pancarında taban fiyat ton başı 400-420 lira olarak açıklandı.

Üreticilerden Derya Gürler, şeker pancarı tanesinin 2 ile 4 kilo arasında ağırlığı bulunduğunu anlattı. Şeker pancarının üretim aşamasını anlatan Derya Gürler, sonbaharda tarlayı sürüp mart ayının sonunda gübre atarak ekime başlarıklarını söyledi. Şeker pancarının 6 ay sonra hasat edildiğini dile getiren Gürler, üretimin yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi. Gürler, pancarı topladıktan sonra fabrikaya teslimini yaptıklarını belirtti

Bu sezon üretim sıkıntısı yaşanmadığını aktaran Gürler, tüketicilere de tavsiyede bulundu. Pancar şekeri kullanımının sağlıklı olduğundan bahseden Gürler, glikoz ve benzeri tatlandırıcıların kullanılmamasını önerdi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Korkutelide ilaçlama seferberliği

Korkuteli Haberleri: Korkuteli’de ilaçlama seferberliği

Korkutelide kütüphanesiz okul kalmayacak

Korkuteli Haberleri: Korkuteli’de kütüphanesiz okul kalmayacak