ATSO'nun önerileri hükümet programında

EKONOMİ 28.08.2023 - 11:00, Güncelleme: 28.08.2023 - 11:00
 

ATSO'nun önerileri hükümet programında

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Hükümetimizin talep ve önerilerimizi dikkate almasından dolayı kendilerine müteşekkiriz. Antalya iş dünyası olarak Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümünde Atatürk’ün ifade ettiği ekonomik zaferler için çalışmaya, fikir üretmeye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO Ağustos Ayı Meclisi’nde gündeme getirdiği KOBİ’lerin krediye erişimi ve KGF limitlerinin artırılması çalışmaları hakkındaki düzenlemeye yönelik değerlendirmede bulundu. ATSO olarak, son aylarda başta meclis toplantılarında olmak üzere tüm platformlarda ekonomi politikalarından memnun olmakla birlikte, dönüşümün biraz daha zamana yayılmasının faydalı olacağını, daha yumuşak bir geçiş istediklerini dile getirdiklerini kaydeden Bahar, “Firmalarımızın finansmana erişimde büyük sorunlar yaşadığını, ekonomideki yavaşlama ile bu sorunun daha da büyümesinden endişe ettiğimizi, KOBİ’lerin desteklenmesi ve uygun finansman koşullarının sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.   YENİ BİR ATILIM DÖNEMİNİN BAŞLANGICI OLACAK ATSO Başkanı Ali Bahar KOBİ’lerin krediye erişimi ve KGF limitlerinin artırılması çalışmalarını olumlu bulduklarını kaydederek, “Hükümetimizin talep ve önerilerimizi dikkate almasından dolayı mutluyuz. Sonbaharda krediye erişimde daha uygun bir ortam sağlanacağı açıklaması ve geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’ten gelen KGF limitlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı haberlerinden memnuniyet duyuyoruz, kendilerine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı. Ekonomi açısından kritik gördükleri üç konu olduğunu dile getiren Bahar, “Önümüzdeki aylarda gelişmeleri yakından izleyeceğiz. Birincisi kapsamlı bir yol haritası olarak hazırlanacağından emin olduğumuz Orta Vadeli Program’ın fiili olarak uygulanıyor olması ve buna bağlı olarak kamuda tasarruf tedbirlerinin hayata geçmesi. İkincisi, AB ile yaşadığımız vize sorunun kökten çözüme kavuşması. Üçüncüsü ise AB ile Gümrük Birliği’nin kapsamının genişletilmesi. İnanıyoruz ki; bu üç konuda göreceğimiz somut gelişmeler ekonomimiz, ülkemiz ve milletimiz için yeni bir atılım döneminin başlangıcı olacaktır” dedi.  TÜM OLUMLU ADIMLARI DESTEKLEYECEĞİZ 30 Ağustos Zafer Bayramı’na işaret eden Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hafta Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde elde ettiğimiz Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kendisinin de ifade ettiği gibi ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar sürekli olamaz.’ Biz, Antalya olarak ekonomik zaferler için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu alandaki tüm olumlu adımları destekleyecek, gördüğümüz eksikler konusunda uyarı ve önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.”
ATSO Başkanı Ali Bahar, “Hükümetimizin talep ve önerilerimizi dikkate almasından dolayı kendilerine müteşekkiriz. Antalya iş dünyası olarak Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümünde Atatürk’ün ifade ettiği ekonomik zaferler için çalışmaya, fikir üretmeye devam edeceğiz” dedi.

haberimizvar.net-  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO Ağustos Ayı Meclisi’nde gündeme getirdiği KOBİ’lerin krediye erişimi ve KGF limitlerinin artırılması çalışmaları hakkındaki düzenlemeye yönelik değerlendirmede bulundu. ATSO olarak, son aylarda başta meclis toplantılarında olmak üzere tüm platformlarda ekonomi politikalarından memnun olmakla birlikte, dönüşümün biraz daha zamana yayılmasının faydalı olacağını, daha yumuşak bir geçiş istediklerini dile getirdiklerini kaydeden Bahar, “Firmalarımızın finansmana erişimde büyük sorunlar yaşadığını, ekonomideki yavaşlama ile bu sorunun daha da büyümesinden endişe ettiğimizi, KOBİ’lerin desteklenmesi ve uygun finansman koşullarının sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.  

YENİ BİR ATILIM DÖNEMİNİN BAŞLANGICI OLACAK

ATSO Başkanı Ali Bahar KOBİ’lerin krediye erişimi ve KGF limitlerinin artırılması çalışmalarını olumlu bulduklarını kaydederek, “Hükümetimizin talep ve önerilerimizi dikkate almasından dolayı mutluyuz. Sonbaharda krediye erişimde daha uygun bir ortam sağlanacağı açıklaması ve geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’ten gelen KGF limitlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı haberlerinden memnuniyet duyuyoruz, kendilerine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı. Ekonomi açısından kritik gördükleri üç konu olduğunu dile getiren Bahar, “Önümüzdeki aylarda gelişmeleri yakından izleyeceğiz. Birincisi kapsamlı bir yol haritası olarak hazırlanacağından emin olduğumuz Orta Vadeli Program’ın fiili olarak uygulanıyor olması ve buna bağlı olarak kamuda tasarruf tedbirlerinin hayata geçmesi. İkincisi, AB ile yaşadığımız vize sorunun kökten çözüme kavuşması. Üçüncüsü ise AB ile Gümrük Birliği’nin kapsamının genişletilmesi. İnanıyoruz ki; bu üç konuda göreceğimiz somut gelişmeler ekonomimiz, ülkemiz ve milletimiz için yeni bir atılım döneminin başlangıcı olacaktır” dedi. 

TÜM OLUMLU ADIMLARI DESTEKLEYECEĞİZ

30 Ağustos Zafer Bayramı’na işaret eden Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hafta Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde elde ettiğimiz Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kendisinin de ifade ettiği gibi ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar sürekli olamaz.’ Biz, Antalya olarak ekonomik zaferler için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu alandaki tüm olumlu adımları destekleyecek, gördüğümüz eksikler konusunda uyarı ve önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.