Demre Haberleri: Demre Belediyesi 75 iş yerini sattı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) – ANTALYA’nın Demre ilçe belediyesi, Yeni Demre Sanayi Sitesi’nde tamamlanan 76 iş yerini açık ihale usulü satışa sundu. Tamamlanan 76 iş yerinden 75’i satıldı.
Demre Belediyesi 17 Mart tarihinde Yeni Demre Sanayi Sitesi’nde 76 iş yerinin tamamlanması için ihale yapmıştı. İhaleyi alan firma 120 gün içinde yeni iş yerlerinin tamamlayarak Demre Belediyesi’ne teslim etti. Belediye de tamamlanan 76 iş yerinin satışı için ihale düzenledi. Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığındaki Demre Belediyesi Encümeni’nin düzenlediği ihale, Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. İhalede 95 metrekare ile 175 metrekare arasındaki 76 iş yeri 281 bin bin 100 lira ile 526 bin 80 lira arsında satışa sunuldu. Sadece Demre Sanayi Sitesi esnafının katıldığı ihalede, esnafın birbiri ile çok fazla rakabete girmediği görüldü. İş yerlerinin 75’i 282 bin lira ile 530 bin lira arasında satıldı. İş yerlerini alan esnaf, 45 gün içinde iş yerinin ödemesini yapmak zorunda. 45 gün içinde ödemesi yapılamayan iş yerlerinin satışı iptal edilecek. Yatırılan teminat yanacak. Yapılan ihaleden Demre Belediyesi yaklaşık 24,5 milyon lira gelir sağlayacak.
İhale öncesi konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, “Artık Demre esnafımız modern iş yerlerine kavuşuyor. Mevcut Demre Sanayi Sitesi, sit alanı içinde olduğu için hiçbir tadilat yapılamıyordu. Bu nedenle çok çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Esnafımız birkaç ay içinde Yeni Demre Sanayi Sitesi’ne taşınmış olacak. İş yerlerimiz yüzde yüz tamamlandı. Çevre düzenlemesinde bazı eksiklikler var. Siz taşınıcıya kadar çevre düzenlemesi tamamlanmış olacak. Sizden sağladığımız gelirle de sanayi sitemizin ikinci bölümünü tamamlayacağız.  Daha iyi koşullarda, daha modern iş yerlerinde hizmet vereceksiniz. Eski Demre Sanayi Sitesi’ni de kısa sürede yıkayacağız” dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Manavgat Haberleri: İnna tatilcileri coşturdu

Antalyanın tarihi ve kültürel noktalarında moda çekimi

Antalya Haberleri: Antalya’nın tarihi ve kültürel noktalarında moda çekimi