Down sendromlu bireylerin düğün sevinci

Down sendromlu bireylerin düğün sevinci

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) – ANTALYA’nın Serik ilçesinde down sendromlu 10 kız ile 4 erkek için sembolik düğün töreni düzenlendi.

Serik’te gelinlik giymeyi ve damat olmayı isteyen 1’i yatalak, 1’i tekerlekli sandalyeli 14 down sendromlu bireyin isteklerini yerine getirmek için Antalya Kadının Sesi Derneği Başkanı İnayet Öztürk Yücetaş ile bir organizasyon firması sahibi Zeynep Gümüştaş etkinlik düzenledi. Dernek üyeleri ve hayırseverler tarafından gelinlikleri alınan Kübra Bozkurt, Kübra Gencer, Songül Çam, Gülsena Tosun, Aslı Çetin, Nagihan Ataş, Simge Küçüktat, Güneş Çiçek, Sıla Özer, Esra Doğan, ile Miraç Eriş, Eyüp Tarım, Velat Gökel, Ali Karadaş için konvoy düzenlendi. Konvoy ile düğün salonuna getirilen 14 kişi, ailelerin ve davetlilerin alkışlarıyla salona girdi. Müzik eşliğinde gerçekleştirilen sembolik düğünde ellerine kına yakılan gelin ve damatlar eğlenceli vakit geçirdi.

Dernek başkanı Yücetaş, down sendromlu gençlerin gelinlik, damatlık giyme ve düğün hayalini gerçekleştirip, onları mutlu etmek istediklerini söyledi. Down sendromlu Kübra Gencer’in annesi Ayşe Gencer, kızının gelinlik giydiği için çok mutlu olduğunu anlattı. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ÜRETİCİYE KIZMAYIN

ÜRETİCİYE KIZMAYIN

Sahte parayla alışveriş yapan şüpheli yakalandı

Sahte parayla alışveriş yapan şüpheli yakalandı