Selma Çiçekdal Kimdir?

Ojelerfora isimli bloğu ile tanınan ve sonrasında youtube kanalı ile dikkat çeken Selma Çiçekdal’ın hayatı, ailesi, doğum tarihi ve hakkında merak ettiklerinizi yazımızda derledik.

Selma Çiçekdal 1993 yılının 4 Şubat tarihinde Trabzon’da dünyaya gelmiştir.

Selma Çiçekdal’ın boyu 1.59 ve kilosu 53 olarak biliniyor.

Selma Çiçekdal 4 şubat doğumlu olduğu için kova burcudur ve yükseleni akreptir.

Kendisi göz rengini kahverengi olarak belirtiyor.

Kendisini tanıttığı yazısında bedenini XS-S olarak belirtmiştir. Ayak numarası ise 38’dir.

Selma Çiçekdal şuan evli değil, yani bekardır.

Selma Çiçekdal’ın annesi tarafından İran’dan Gürcistan’a göçmüşlerdir. Babası ile annesi görücü usulü ile evlenmiş ve o henüz 3 yaşındayken ayrılmışlar. Annesi de babası da başkaları ile evlenmiştir. 3 yaşından beri üvey babası ile büyüdüğü için üvey babasına baba demektedir. Öz babasını pek tanımadığını doğum günleri aynı gün olmasına rağmen bile kutlamadığını söylüyor.

Annesinin işkolik olduğunu ve bu yüzden anneanneleri ile büyüdüğünü dile getiriyor. Anneanneleri Tiflis’ten Bakü’ye taşınmışlar evde Azerice, Rusça, Gürcüce ve Türkçe konuşulmuştur. Bu şekilde Türkçeyi öğrendiğini söylüyor. Annesinin tayini Samsun’da bir şirkete çıkınca Selma’yı yanına aldğını söylüyor.

Anaokuluna Samsun’da başlamıştır. Annesinin tekrar yurtdışına gitmesi gerekince Bakü’ye geri dönmüş ve ilkokula orada başlamıştır. Sonrasında 2. Sınıfa devam ederken annesi geri gelince Samsun’a dönüş yaparak annesi ile kavuşmuştur. Mustafa Kemal İlköğretim okulunda okumuştur.

Annesinden ayrı büyüdüğü için birçok şeyi tek başına yapabilmeyi ve güçlü olmayı öğrendiğini dile getiriyor.  Okulda İngilizce ve Rusçayı öğrenmiştir. Liseyi açıktan okumuştur. Eşit ağırlık bölümünü seçmiş fakat dil bölümünü seçmediği için pişman olmuştur.

Annesinin 7 dil bildiğini ve uluslararası ticaret ile uğraştığını söylüyor. Aynı zamanda hukukçu olduğunu adliyede yeminli tercümanlık ve sorgu hâkimliği tarzı yabancıların bölümünde çalıştığını söylüyor. Annesi İstanbul’da mobilya fuarında şimdiki eşi ile tanışmış ve bir süre evlenmiştir.

Selma Çiçekdal Beykent Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiştir. %50 burslu olarak okumuştur. Okuduğu bölümü isteyerek seçtiğini dile getiren Selma, masraflı olmaması için yurtdışını yazmadığını dile getiriyor.

İstanbul’u tercih etmesinin sebebini de şu şekilde açıklıyor; hem anneannesine hem de Samsun’a aktarmasız uçuş yapabilmek için tercih ettim diyor. Ancak İstanbul’u çok sevdiğini başka yerde yaşayamayacağını ve Samsun’daki evlerini satışa çıkardıklarını söylüyor.

Selma Çiçekdal çocukken oyuncu olmak istediğini söylüyor. Bir süre tiyatro dersleri alıp sonradan bırakmıştır.

Her uzaklaşmanın hayatındaki dönüm noktası olduğunu dile getiriyor. Subjektif olarak karar verdiği her an kendisini daha özgür hissettiğini söylüyor.

Heykellere bakamadığını bu konuda fobisi olduğunu söylüyor. Ancak bu fobiyi yenmek için minyatürler yapmaktadır.

Neşeli ve pozitif olmak için dozun olmak şartıyla umursayın diyor. Aynı zamanda bir konunun üzerinde fazla düşünmek bugüne değil geçmişe odaklanıp kalmak modunuzu düşürebilir diyor. Ve herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul ederek kendinizi iyi hissetmeye çalışın diyor.

En sevdiği parfümlerin Ralph Lauren Romance . Givenchy Play , Givenchy Ange ou Demon Le Secret, Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel olduğunu söylüyor.

Ev arkadaşı olduğunu ancak mezun olduğu için yalnız yaşadığını söylüyor. Ojelerfora isminde bir bloğu vardır. Kahire’de iken her dışarı çıktığında oje aldığını koleksiyonu büyüyünce etrafındakilerce ojeleri ile tanınmaya başlamıştır. Bu yüzden bu ismi kullandığını söylüyor.

En çok sevdiği kozmetik ürünlerinin, oje, rimel ve ve ruj olduğunu söylüyor.

Hayatındaki hiçbir fırsatı planlayarak elde etmediğini olayların hep spontane şekilde geliştiğini söylüyor.

Makyaj yapmayı youtube kanallarından ve gözlemlerinden öğrendiğini sonrasında ise deneyimleyerek şimdiki hale getirdiğini söylüyor. Hala da kendini geliştirmeye ve geliştirmeye çalıştığını söylüyor.

Youtube kanalında kaliteli içerikler üretmeye çalıştığını ve kendi olarak insanların karşısına çıkmaya çalıştığını söylüyor.  Youtube kanalını 2013 yılında açmıştır. Kanalında makyaj, saç, güzellik ve yaşam tarzı hakkında içerikler üretiyor. Kanalının ismi Selma Çiçekdal şeklindedir. Kanalının 124 bin abonesi vardır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İrem Çıray Kimdir?

Nil Sani Kimdir?