Latif Şimşek Kimdir?

Latif Şimşek Kimdir?

 

Latif Şimşek Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde 1963 yılında 1 Mayısta dünya geldi. Merak edilen Latif Şimşek nereli sorusunun cevabını verdikten sonra Latif Şimşek eğitim hayatı hakkında kısa bilgiler verelim. Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ilkokulu bitiren Latif Şimşek 1982 yılında şimdilerde ismi Tevfik İleri İmam Hatip Anadolu Lisesi olan o dönem ki ismiyle Ankara Merkez İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1987 yılında Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun olan Latif Şimşek mezun olduğu sene Türkiye Gazetesinin Ankara şubesinde muhabir göreviyle çalışmaya başladı.

Latif Şimşek kimdir, Muhabirlik mesleğiyle giriş yaptığı basın sektörüne daha sonra ki zaman dilimlerinde farklı alanlarda hizmetler verdi. Çalıştığı basın alanları içerisinde polis muhabirliği,  adliye muhabirliği, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi muhabirlik görevlerini sırasıyla gerçekleştirdi. Basın sektöründe birçok farklı alanda hayatın içinden edinmiş olduğu muhabirlik deneyimlerini 1993 yılında Türkiye Gazetesi Radyo Televizyon TGRT kurulmasıyla televizyonculuk hayatında görev almaya başladı.

TGRT televizyonunda birbirinden önemli görevlerde yer alan Latif Şimşek sonra ki süreçte kurulan TGRT Haber kanalında Haber Müdürlüğü görevini gerçekleştirdi. Latif Şener kimdir? Sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri habercilikle geçen bir hayat olarak ifade etmek yanlış olmaz. 2007 yılına kadar TGRT Haber kanalında görev yapan Latif Şener uzun yıllar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden gerçekleştirilen birçok canlı yayının evimize girmesini sağlayan haberci oldu.

2007 yılından itibaren SES TV’nin Genel Haber Yönetmenliğini yürütmeye başladı. 2007 yılları ile 2010 yılları arasında SES TV’de yayınlanan Çıkış Yolu isimli tartışma siyaset programını hazırlama ve moderatörlük görevlerini yerine getirdi. 2010 yılında itibaren yeni kurulan Beyaz TV’de Haber Yayın Genel Yönetmenliği görevini yerine getirmeye başladı. Beyaz TV’de o dönem önemli bir program haline gelen Derin Siyaset programını yapmaya başladı. Güncel siyaset konularının konuşulup tartışıldığı programda önceleri Fikri Sağlar ve Şamil Tayyar ile daha sonrasında Hulki Cevizoğlu, Şamil Tayyar ile programlar yürüttü.

Beyaz TV’de yürüttüğü programlar arasında Can Ataklı, Rasim Ozan Kütahyalı arasında gerçekleştirilen Dinamit isimli haber programı da yer almaktadır. Beyaz TV’de ayrıca Nagihan Alçı ile Med Cezir isimli güncel haber siyaset programını yaptı. Daha sonra ki süreçte Beyaz TV’de Türkiye’de yüksek izlenme reytinglerine ulaşan Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı arasında yapılan Dinamit isimli programın moderatörlüğünü ve yapımcılığını yürüttü. Beyaz TV’de yürüttüğü hizmetler arasında tek başına hazırlayıp sunduğu programlarda oldu. Tek başına Latif Şener ile Gündem isimli programı hazırlayıp sundu.  Latif Şener kimdir? Sorusuna verilen en iyi cevaplardan biri habercilik ve TV yayıncılığı ile geçirilen bir hayattan bahsedebiliriz.

İlginizi çekebilir: Cihangir İslam kimdir? 

Latif Şener eserleri ve Latif Şener kimdir? Latif Şener basın, TV, muhabirlik kısacası haber odaklı geçen bir hayatın dışında edebiyat alanında eserler veren edebi bir kişiliktir. Latif Şener habercilik alanında hazırladığı, sunduğu, yapımcılığını ve moderatörlüğünü yaptığı birçok TV haber programıyla çok sayıda hem ülkemizde hem de yurt dışından birçok ödül aldı. 1993 yılında edebiyat alanında ilk eserini veren Latif Şener dönemin kronik sorunu haline Nataşa sorununu ele alan Latif Şener Temel Nataşa’ya Nasıl Teslim Oldu isimli eseri ortaya koydu. Latif Şener’in edebiyat alanında Latif Şener eserleri Söğüt Dalına Türkü isimli şiir kitabıyla 2003 yılında eser vermiştir. Edebiyat çalışmalarına devam eden Latif Şener son olarak 2015 yılında Kefen Kundak Arası Yaşam Karası eseri ortaya koymuştur.

Latif Şimşek eşi Demet Şimşektir. Latif Şimşek iki kız çocuğu babasıdır. Latif Şimşek uzun yıllar görev yaptığı Beyaz TV’den ayrıldığını açıkladı. Peki, Latif Şimşek Beyaz TV’den neden ayrıldı? Ve Latif Şimşek Beyaz TV’den ayrıldı mı? Dilerseniz merak edilen bu soruların cevaplarını yaptığımız araştırmalar neticesinde elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda sizlere verelim.

Latif Şener kimdir? Latif Şener yaklaşık olarak 15 yıldır görev yaptığı Beyaz TV’den 10 Eylül 2022 tarihinde ayrıldığını açıklayan tweet atarak beyan etmiş oldu. Latif Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “15 yıl yönetici ve moderatör olarak çalıştığım Beyaz TV’den kendi isteğimle, iyi niyet çerçevesinde, anlaşarak ayrıldım. Başta Sayın Osman Gökçek olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Latif Şimşek kimdir? sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri ise TV yayıncılığında yapılan sayısız birbirinden ilgi çekici birçok programın mimarı diyebiliriz. Latif Şimşek Beyaz TV’den neden ayrıldı? Çokça merak edilen sorular arasında yer almaktadır.

Latif Şimşek Beyaz TV’den neden ayrıldı?Latif Şimşek Beyaz TV’den ayrıldı mı? Latif Şimşek programlarında güncel olan habercilik ve siyaset konularını işlemiştir. Latif Şimşek genellikle konunun hâkimi olan gazeteci yazar kimlikli farklı düşüncülerde iki kişiyi taraf olarak konuk etmektedir.

Latif Şener kimdir? Yaptığı programlarda moderatörlük konusunda tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak güncel konunun içeriğinde yer alan sorulması gereken soruları konu muhatabı yazarlara sorarak kamuoyunun merak ettiği sorulara cevaplar aramaktadır.

Beyaz TV’de yayınlanan bir tartışma programında Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt koruması tarafından saldırıya uğradı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Sayın Latif Şimşek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu asla kabul edilemez bir barbarlık. Maalesef bizim tarihimizde görülmüş en ağır, vahim, barbarca eylem ve saldırılardan bir tanesi. Ne demek hem bir milletvekili sıfatını taşıyan birinin saldırması hem de daha sonra korumasına saldırtarak bir gazeteciye bu şekilde şiddet eyleminde bulunması bir barbarlıktan başka bir şey değil.’ dedi.

Latif Şener kimdir? Ömer Çelik Sayın Latif Şimşek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu asla kabul edilemez bir barbarlık. Maalesef bizim tarihimizde görülmüş en ağır, vahim, barbarca eylem ve saldırılardan bir tanesi. Bir tartışma programında ortam sertleşebilir, hoşumuza gitmeyen bir şey olabilir, cevabını verirsiniz. Olmadı, hiçbir şekilde parçası olmak istemediğiniz bir ortam çıkarsa da oradan ayrılırsınız.

Yaşanılan olaydan Latif Şimşek yıllarca üyeliğini yaptığı Parlamento Muhabirleri Derneğinden yaşadığı olaylarla ilgili herhangi bir kınama mesajı yayınlamaması sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Aydın Sayılı kimdir?

Aydın Sayılı Kimdir?

Survivor Sergen Kimdir?

Survivor Sergen Kimdir?