Alanya Haberleri: Alanya’da fethin 800. yılı coşkuyla kutlanacak

Alanyada fethin 800. yılı coşkuyla kutlanacak

 

ALANYA, (DHA) – SELÇUKLU Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Alanya’yı fethedişinin 800’üncü yılı Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen programlarla kutlanacak.
Etkinlikelr kapsamında yarın cuma namazında Alanya Kalesi’ndeki tarihi Süleymaniye Camii’nde Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete tarafından şehitler için Fetih Suresi okunacak. Cumartesi günü kutlama programının ilk durağı İçkale olacak. Saat 16.00’da protokol konuşmaları ile başlayacak programda, Devlet Opera ve Bale Solisti Çiğdem Önol Funda, Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı’nın oluşturduğu Anatolian Sopranos (3 Soprano) tarafından konser verilecek. Ney dinletisiyle devam edecek programda ‘Arkeoloji Kazı Sergisi’, ‘Çini Duvarı Projesi Sergisi’, ‘Alanya Kalesi ve Selçuklu Çini Sergisi’ , ‘Selçuklu’dan Günümüze Zanaatkarlar Sergisi’ ve ‘Hatıra Para Köşesi’ sergilerinin açılışı yapılacak.
RESTORE EDİLEN TARİHİ YAPILARIN AÇILIŞI YAPILACAK
Alanya Kalesi’nde yapılacak kutlama programları Alanya Belediyesi’nin restore ettiği tarihi yapıların açılışı ile devam edecek. Alanya Belediyesi Sandık Emini Kayhanlar Evi (Herbaryum), Alanya Belediyesi Mutfak Kültürü Evi ve Bedesten gezilerek açılışları gerçekleştirilecek. Tarihi çarşı Bedesten’in açılışında ‘Bir Şehrin Hikayesi: Alaiye’ isimli oratoryo sahnelenecek. Programda ayrıca Alanya Belediyesi Alanya Kalesi Alan Yönetim Merkezin ve Demirtaş Av Köşkü açılışı yapılacak.
Alanya’nın fethinin 800’üncü yılı etkinlikleri, Alanya Belediyesi Sarayı arkasında Gülben Ergen Konseri ile sona erecek.
BAŞKAN YÜCEL: 800. YILA YAKIŞAN PROGRAM OLACAK
Vatandaşları Alanya’nın Fethinin 800’üncü yılı kutlamalarına davet eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın değerine değer katacak çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Yücel, “Dünyanın en huzurlu, en mutlu şehri olan ve çeşitli dillere, dinlere, kültürlere, medeniyetler ev sahipliği yapan Alanya’nın fethinin 800. yılında ecdadımızın bizlere miras bıraktığı eserler dikkat çekmek için geniş kapsamlı bir program hazırladık. Alanya’ya yakışır bir organizasyon yapacağız” dedi.
ÇAVUŞOĞLU VE DURMAZ ALANYALILARLA BİR ARAYA GELECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın da etkinlikte Alanya halkı ile bir araya geleceğine dikkati çeken Başkan Yücel, şunları söyledi:
“Alanya Kalesinde, Alanya’nın değerine değer katacak, marka değerini 2-3 kat artıracak çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda açılışlar yapacağımız programımıza Alanyamızın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz, Antalya milletvekillerimiz, valilerimiz, bakanlık görevlilerimiz, bürokratlar ve vatandaşlarımızın katılımıyla Alanya’nın fethinin 800. yılını kutlayacağız.”
Başkan Yücel, 6 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak etkinlikler nedeniyle kutlama gününe özel teleferiğin ücretsiz hizmet vereceğini belirtti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Sağlıkçılar Cenk Eren konseriyle moral buldu

Alanya Haberleri: Sağlıkçılar Cenk Eren konseriyle moral buldu

Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız

Antalya Haberleri: Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız