Antalya partisinden aşı karşıtı miting

  Antalya Kemer’de yaşayan Bedri Yalçın’ın genel başkanlığını yaptığı Anadolu Birliği Partisi (ABP), İstanbul’un Maltepe ilçesinde 11 Eylül’de aşı karşıtı miting yapmak için başvurdu. Maltepe Kaymakamlığı mitingi yasaklarken, İstanbul Valiliği izin verdi. Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı’nda “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

 KAYMAKAM MİTİNGE İZİN VERMEDİ

 Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle ABP tarafından 23 Ağustos tarihinde Maltepe Kaymakamlığına başvuru yapıldığı, ancak toplu yapılacak etkinliklerin yeni tip korona virüs bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmediği kaydedildi.

 AŞI KARŞITI MİTİNGE VALİLİK İZNİ

 İstanbul Valiliği, aşı karşıtı mitingi “kurallara riayet edilmesi kaydıyla” uygun gördü. Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit imzasıyla Bedri Yalçın’a gönderilen cevapta, “Bahse açık yer toplantısı talebi, (a), (b), (c) genelgeler ile ilgi (ç) Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görülmüş olup, belirtilen yer, tarih ve saatlerde gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

 ABDURRAHMAN DİLİPAK’TA DESTEK

 “Büyük Uyanış Mitingi” adı verilen miting için aşı karşıtları Twitter’da kampanya başlattı. Tüm dünyayı etkileyen korona virüs pandemisini “Plandemi” olarak adlandıran aşı karşıtları, mitingin adının yer aldığı etiketi Twitter’da Türkiye’nin en çok konuşulan konuları arasına sokmuştu. Yeni Akit gazetesinin yazarı Abdurrahman Dilipak’ın destek verdiği mitingde bir de konuşma yapması bekleniyor. Mitingde konuşma yapacak isimlerden biri de, Üsküdar’da yapılan aşı karşıtı mitingde kullandığı “Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” ifadeleri nedeniyle İstanbul Tabip Odası’nın hakkında soruşturma başlattığı Bilgehan Bilge. Etkinliğe ilişkin görsellerde Maltepe’de düzenlenecek miting için Türkiye’nin her yerinden otobüs kaldırılacağı belirtildi.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
İYİ Partili Kaş koronavirüsten yaşamını yitirdi

Serik Haberleri: İYİ Parti’li Kaş koronavirüsten yaşamını yitirdi

300 liraya negatif PCR testi