Antalya Haberleri: ANTALYASPOR NEREYE KOŞUYOR?

ANTALYASPOR NEREYE KOŞUYOR

İlk maçta evinde Göztepe ile 1-1 berabere kalan Akrep, bu hafta ise Fenerbahçe’ye deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

Antalyaspor’da işler uzun zamandır iyi gitmiyor. Kırmızı beyazlı takım, en son galibiyetini geçtiğimiz sezon 11 Nisan’da Kayserispor’u 1-0 yenerek elde etti. O tarihten sonra 3 puana hasret. Ligde 9 maçtır yüzü gülmeyen Antalya temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası finalinde de Beşiktaş’a yenildi. Yani toplamda 10 maçtır galip gelemiyor.

MAZERET ÜRETEMEZ

Bu tablonun baş sorumlusu kimse kusura bakmasın teknik direktör Ersun Yanal’dan başkası değildir. Geçtiğimiz sezon elindeki kısıtlı imkânlarla oynatmaya çalıştığın futbol, göze hoş gelmese de tolere ediliyordu. Bu sezon durum farklı. Aynı hoşgörü olmayacak. Çünkü transfere onay veren kendisidir. Kadroyu kuran da. Dolayısıyla mazeret üretemez, üretse de tutmaz.

Son 10 maçta sadece 3 beraberlik elde eden, 7 maçta mağlup olan, bu maçlarda attığı 10 gole karşılık kalesinde 20 gol gören birini kimse sahiplenmez. 9 aydır takımı çalıştıran birinin de bunu isteme hakkı olmaz. Tabi Yanal’a 3,5 yıllık sözleşme imzalatanları da unutmamak gerekir.

YÖNETİM İYİ YÖNETEMEDİ

Peki tek suçlu teknik direktör Ersun Yanal mı? Cevap olarak ‘evet’ dersek kendisine haksızlık ederiz. Takım bugün bu durumdaysa yönetime görevini tam anlamıyla ‘yaptı’ diyemeyiz. Antalyaspor’un uzun süredir bir golcü futbolcuya ihtiyacı olduğunu herkes görüyor, söylüyor. Hatta başkan Aziz Çetin de bunu dile getirdi. Ancak bu kadar net bilinip dillendirilmesine rağmen maalesef istenilen adım atılamadı. Yani yönetim geç kaldı. Görüştüğü futbolcuları rakiplerine kaptırdı. Mali disiplinden taviz verilmediği için tüm bu olumsuz tablonun yaşandığını söyleyenler var. Şahsen bunu kabul etmiyorum. Şayet böyle olsaydı Deni Milosevic’e yıllık 800 bin Euro verilmezdi. Kısacası yönetim süreci iyi yönetemedi.

KRİTİK HAFTA

17 Haziran’da başlayan birinci transfer ve tescil dönemi, 8 Eylül’de sona erecek. Yani herkesin dört gözle beklediği golcü futbolcu transferi için artık sayılı günler var. Kırmızı beyazlı yönetim bu sorunu en kısa sürede çözemezse üzülerek belirtmeliyim Antalyaspor’u çok daha zor günler bekliyor olacak. O nedenle yönetim bütün enerjisini buna harcamalı.

Önümüzde çok kritik bir hafta var. Antalyaspor, sezonun 3’üncü haftasında Cuma günü Rizespor’u konuk edecek. Karadeniz ekibi de Antalyaspor gibi iki haftada sadece bir puan alabildi. Dolayısıyla her iki takım için kritik ve önemli bir karşılaşma olacak. Maçı kazanan ekip elde edeceği galibiyetin yanı sıra moral da bulacak. Bu da gelecek haftalar için umut ışığı olacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
FORMALARI DEĞİŞİP BİR DAHA SORALIM

Antalya Haberleri: FORMALARI DEĞİŞİP BİR DAHA SORALIM

Manavgat Haberleri: İnna tatilcileri coşturdu