Vali Yazıcı’dan 18 Mart mesajı

Vali Yazıcıdan 18 Mart mesajı

 

ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı’nın mesajı şöyle;

“Bugün, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutluyor ve vatan toprağında sıra dağlar gibi durarak kendini tarihe veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Merhum Şairimiz Osman Şaik Gökyay; ‘Tarihin dilinden düşmez bu destan, nehirler gazidir, dağlar kahraman, her taşı yakut olan bu vatan, can verme sırrına erenlerindir.’ diyerek bu topraklar için milletimizin canı pahasına verdiği mücadeleyi dizelerine dökmüştür. Çanakkale Zaferi de bu mücadelenin en keskin dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,’Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelebilir.’ dediği Çanakkale’de tezahür eden milli mücadele ve şuur, Çanakkale’yi geçilmez, Türk milletini yenilmez kılmıştır. Tarihten silinmek istenen milletimiz, Çanakkale’de bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizi daha büyük, daha güçlü ve daha müreffeh kılmak için hep birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. İnşallah kıyamete kadar da mücadelemize devam edeceğiz.

Bu duygu ve inançla şanlı Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde cennet vatanımızı bizlere emanet kılan başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Seçim tarihini açıkladı

Taha Özer Kimdir?