Demre Haberleri: Demre Belediyesi bütçesi 122 milyon

Demre Belediyesi bütçesi 122 milyon

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi 2023 yılı mali bütçesi 122 milyon lira olarak kabul edildi.
Demre Belediyesi’nin ekim ayı meclisi devam toplantısında 2023 yılı mali bütçesini kabul edildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’nın katılmadığı belediye meclisi toplantısı, Başkanvekili Gülsüm Cengiz’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Demre Belediye Meclisi’nin 15 üyesinden 12’si katıldı. Belediye meclisi üyeleri Orhan Avcı, Recep Karatop ve İbrahim Gökçe mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadı.
Toplantıda iki madde görüşüldü. Demre Belediyesi 2023 yılı mali bütçesi görüşmelerine geçildi. Belediye Başkanvekili Gülsüm Cengiz, “Belediye Başkanımız Okan Kocakaya izinli olduğu için bütçe görüşmelerine katılamıyor. Demre Belediyesi’nin 2022 yılı mali bütçesi 62 milyon lira olarak kabul edilmişti. Ancak Demre Belediye meclisinin eylül ayı toplantısında yapılan 34 milyon liralık ek bütçe ile birlikte Demre Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 95 milyon liraya çıkarılmıştı. 2023 yılı mali bütçemiz 122 milyon lira olarak belirlendi. Bu miktar Demre Belediyesi tarihinin en yüksek rakamlı bütçesi olacak. Bu bütçeden en büyük payı, yatırımlara ayırıyoruz. Bütçemizin 85 milyon 100 bin liralık bölümü, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı” dedi. Ardından grup sözcüleri, bütçe üzerindeki görüşlerini belirtti. Yapılan oylamada, Demre Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 122 milyon lira olarak oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi olan Demre Belediyesi 2023 yılı hizmet tarifeleri de komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Başkanvekili Gülsüm Cengiz, bütçenin oybirliği ile kabul edilmesi dolaysıyla meclis üyelerine teşekkür ederek, “Bu Demre Belediye Meclisi’nin uyumlu çalışmasının bir göstergesi” diye konuştu.
Demre Belediyesi 2023 yılı mali bütçesinden en büyük pay 85 milyon 100 bin lira ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 24 milyon 700 bin lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 5 milyon 600 bin lira, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 5 milyon 300 bin lira, Zabıta Müdürlüğü’ne 1 milyon 100 bin lira ve Yazı İşleri Müdürlüğü’ne de 200 bin lira ayrıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Öğretmenleri buluşturan konser

Konyaaltı’nda uluslararası yüzme yarışı heyecanı