Antalya Haberleri: ‘Memleketim’ bu sezon son kez sahnede

Memleketim bu sezon son kez sahnede

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, bu sezon soz kez sahneleyeceği ‘Memleketim’ müzikalini 9 Aralık Perşembe saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Antalyalı sanatseverle buluşturmaya hazırlanıyor.

Sahnelendiği günden bu yana sanatseverin büyük beğenisini kazanan eserin müzik düzenlemeleri Deniz Yıldız’a, metni ve rejisi Fatih Şanal’a ait. Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen türkülerimizin konu alındığı eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, soprano Semiha Derya Boran, Özsu Özgür Deveci ve Tuğba Kubilay, tenor Fatih Şanal, bariton Ümit Burak Tekinay ve Toygarhan Atuner solist olarak sahne alacak.

Anadolu’da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerlerinin türküler üzerinden yansıtıldığı ‘Memleketim’ müzikalinin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

İnsan duygu ve davranışlarındaki derin anlamları hümanistik bir bakış açısıyla ele alan türküler, Türkiye’nin ortak kültürel dokusuna ayna tutarken Memleketim eserinde de bu ayna, sahneden seyircilere kah lirik, kah eğlenceli, kah ironik bir anlatımla dönüyor.

Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinin yanı sıra, www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Zirve yarışı

Antalya Haberleri: Zirve yarışı

Patenci gençlerin tehlikeli yolculuğu kamerada

Antalya Haberleri: Patenci gençlerin tehlikeli yolculuğu kamerada