Antalya Haberleri: Antalya’da kültür-sanat şöleni

Antalyada kültür-sanat şöleni

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – AVRASYA Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu’nun (ASKEF) geleneksel ‘Uluslararası Antalya Türk Dünyası Kültür ve Sanat Şöleni’nin 28’ncisi Antalya’da gerçekleşti.
Bir otelde iki gün süren şölen, Antalya, Adana, Kütahya, Gaziantep, Mersin, Kırgızistan ile Kerkük’ten katılan 23 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi açılışıyla başladı. Açılışın ardından şair-yazar ve ozanlar sahneye çıktı, şiirler okundu, ozanlar arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.
MÜZİKLİ-TİYATROLU ŞENLİK
Şenliğin ikinci gününde Akdeniz Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türküler dinlendi. Antalya Kadın Sahnesi Destekleme Derneği Tiyatro Topluluğu ise Sedef Yıldız’ın yazıp yönettiği tek perdelik  ‘Zalimin Gülü’ adlı oyunu sahneledi. Oyunda Sedef Yıldız, Demet Şahin, Gonca Aydemir, Nurten Güven, Dilek Umdu, Kamile Kaplan, Sedagül Uslu, Sevim Uslu, Nurgül Maydos rol aldı.
TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
Şair ve yazarların da kitaplarını tanıtıp imzaladığı şenliğin sonunda ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, yönetim kurulu üyeleri Antalya’dan, birçok ilden ve ülkeden katılan şair, yazar, ozan, ressamlara katılım ve teşekkür belgesi sundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Tekvandodan sonra kütüphaneye koşuyorlar

Antalya Haberleri: Tekvandodan sonra kütüphaneye koşuyorlar

Serik geleceği üretebilir