Serik Belediyesi’nden turizm yoluna asfalt

Serik Belediyesinden turizm yoluna asfalt

 

SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi ekipleri Belek- Boğazkent arasında ulaşımı sağlayan ve ‘turizm yolu’ olarak nitelendirilen yolda asfalt çalışması başlattı.
Asfalt sathındaki bozukluklar sebebi ile uzun zamandır vatandaşlar tarafından şikayete sebep olan yolda Serik Belediyesi ekipleri tarafından alt yapı, üst yapı ve sıcak asfalt çalışmalarına başlandı. Serik Belediyesi asfalt ve yol çalışma ekiplerinin önce bozuk asfalt zeminini kazıyarak söküp; alt yapı çalışmalarını yaptıktan sonra 7 kilometrelik sıcak asfalt çalışmalarını gerçekleştireceği belirtildi.
Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan da alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyip, bilgi aldı. Belek Postanesi’nin eski yerindeki kavşaktan başlayarak Boğazkent’e Acısu Nehri üzerindeki Koç Köprüsü’ne kadar olan 7,2 kilometrelik alanın sıcak asfaltta kaplanmasının yanı sıra Serik Belediyesi’nin söz konusu yolu Belek Beach Park’a bağlayan 500 metrelik yolda da genişletme ve sıcak asfalt çalışmaları yapacağı kaydedildi. Serik Belediyesi tarafından yapılan yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının aralık ayı sonlarında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.
Diğer yandan Belek- Boğazkent arasındaki turizm yolunun yapımı, bakımı, onarımı 2014 yılına kadar Turizm Bakanlığı tarafından yapıldı. 2014 yılında yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası ile söz konusu yolun gelir, gider ve bakımları Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçti. Uzun zamandır sathının bozuk olması ve bakım yapılmaması nedeniyle vatandaşlardan sürekli şikayet gelen yol ile ilgili Serik Belediyesi’nin asfaltlama çalışmalarına başladığı belirtildi. (DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Çalıntı motosikletleri yeniledi, satamadan yakalandı

Çalıntı motosikletleri yeniledi, satamadan yakalandı

10 milyon dolarlık şantaj operasyonu

10 milyon dolarlık şantaj operasyonu