BAİB’den Ekonomi Sohbetleri

BAİBden Ekonomi Sohbetleri

ANTALYA, (DHA) – Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen BAİB Ekonomi Sohbetleri’nin ilkinde, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ve Tarım Yazarı Gazeteci Ali Ekber Yıldırım dünya ve ülkemiz ekonomisi ile tarımı hakkında yaşanan son gelişmeleri aktardı.

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen Ekonomi Sohbetleri’nde katılımcılardan gelen sorular da yanıtlandı. Ekonomi Sohbetleri’ne, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek, ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Ercan Yavaş, ASKON Antalya Başkanı Onur Kaçar, MÜSİAD Kadın Antalya Başkanı Neslihan Yalçın, Genç ASKON Başkanı Özgür Gökhan Güzel, BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şahlan, Süleyman Duran, Ahmet Tekin, Mehmet Ali Can, ihracatçılar, iş insanları ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Alkin, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunup, beklentileri aktardı. Tarım Yazarı Gazeteci Yıldırım ise Türkiye tarımının 100 yılını değerlendirip, son bir asırda uygulanan tarımsal politikalara, sorunlara ve çözüm önerilerine, ülkemizin tarımsal üretim potansiyeline değindi. Yıldırım, “Türkiye’nin güncel tarımsal verileri; gayri safi milli hasıla 58,6 milyar dolar, 2024 yılı tarımsal destek bütçesi 91,5 milyar TL, 2023 yılı tarımsal krediler 582 milyar TL, ihracat 30,2 milyar dolar, gayri safi milli hasılada tarımın payı yüzde 5,8, tarımda istihdam edilen kişi sayısı 5 milyon, bitkisel üretim 126 milyon ton, 16,5 milyon küçükbaş hayvan, 52,3 milyon büyükbaş hayvan var” dedi.

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, amaçlarının dünya ve ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri, olası senaryoları, beklentileri ve katılımcıların yanıt aradığı soruların cevaplarını bulabilmesi için BAİB Ekonomi Sohbetleri’ni düzenlediklerini kaydetti. Ekonomi ve tarım alanında uzman iki davetli ile gerçekleşen programın iş insanları ve öğrenciler adına son derece verimli geçtiğini kaydeden BAİB Başkanı Çavuşoğlu, ihracatı geliştirecek çalışmaların yanı sıra ortaya bir vizyon koyacak etkinlikleri gerçekleştirmeyi sürdürmek istediklerini kaydetti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyada bahara sanat dolu giriş

Antalya’da bahara sanat dolu giriş

Komşu Buluşmaları başlıyor

Komşu Buluşmaları başlıyor