GSF’de Başöğretmen Atatürk anısına sergi

GSFde Başöğretmen Atatürk anısına sergi

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) ‘Öğretmenler Günü’ne özel sergi açıldı. 
Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgi Polat’ın koordinatörlüklerinde AÜ Olbia Sanat Galerisi’nde açılan sergiye resim, grafik, fotoğraf, seramik, heykel, sinema-tv, geleneksel Türk sanatları, tekstil moda tasarımı bölümleri atölye çalışmalarıyla katkıda bulundu.
16 SANATÇI KATILDI
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına açılan sergide Ali İhsan Tok, Ceren Akcan, Çağdaş Ceylan, Esma Feyzioğlu, Fatma Zişan Görgülü, Fatma Cücük, Fikriye Kumaş, Hakan Bölükbaş, Gizem Türkeli, Ozan Erdoğan, Şahin Alibeyli, Şerife Arslan, Nisa Pehlivan, Tülin Erkış, Yasin Bilen ve Zuhal Serin’in eserleri yer aldı. 
KAYAPINAR’DAN TEŞEKKÜR
Öğretim üyesi, öğrenci ve sanatseverlerin katıldığı serginin açılışını GSF Dekan Yardımcısı Umut Kayapınar yaptı. Kayapınar, sergilenen eserleri hayranlıkla inceledi küratörler Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Öğr. Üyesi Zülbiye Sevgi Polat’tan bilgi aldı, “Bu güzel, anlamlı sergiye muhteşem sanat eserleriyle katkıda bulunan akademisyen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
FARKLI BASKI YÖNTEMLERİ
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, “Atölyelerimizde farklı baskı yöntemleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılında ‘Atatürk’ temalı işler üretildi” dedi, Zaimoğlu, şunları söyledi;
“Çiğ (Kamış) dokuma, eski çağlardan beri Kazak el sanatının bir türü olarak kabul edilir. Yarı göçebe Orta Asya halkları (Kazaklar, Kırgızlar, Türkmenler, Karakalpaklar, yarı göçmen Özbekler) tarafından kullanılmaktadır. Gündelik hayatın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dokunan kamış günümüzde de bilinmektedir. Kamış, dokuma çadırın bazı bölümlerini kapatmada, ev içinde çeşitli amaçlarda ve aynı zamanda çadır yapımında da kullanılıyor. Kâğıt kesme sanatı ise binlerce yıldır var olan bir el sanatıdır. Kökenleri antik çağlara dayanan bu sanat formülü dünya çapında farklı kültürlerde benzersiz bir şekilde gelişmiş. Kâğıt kesme sanatının ilk olarak Çin’de, insanların evlerini süslemek için kullandıkları düşünülüyor. 15’nci yüzyıldan itibaren de Anadolu’da kitap süsleme sanatlarından biri olarak, sanatımızda ‘katı sanatı’ olarak yer aldığı biliniyor.” (DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bakanlıktan Antalyaya ödül

Bakanlıktan Antalya’ya ödül

Antalya Kitap Fuarında ilk gün heyecanı

Antalya Kitap Fuarı’nda ilk gün heyecanı