Kemer’de 8 bin 704 öğrenci eğitim öğretime başladı

Kemerde 8 bin 704 öğrenci eğitim öğretime başladı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) – ANTALYA’nın Kemer ilçesinde 36 okulda 8 bin 704 öğrenci çalan ilk ders zili ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başladı. 
Kemer’de 2023-2024 eğitim öğretim yılına, 36 okulda 593 öğretmen ile 8 bin 704 öğrenci dersbaşı yaptı. Merkez Mahallesi’nde bulunan Kemer Merkez İlkokulu’ndaki törende Kaymakam Ahmet Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da hazır bulundu. Ders zili öncesi konuşma yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, tüm öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kaymakam Ahmet Solmaz temsili olarak ilk ders zilini çaldı. Öğrencileri tek tek sınıflarında ziyaret eden Kaymakam ve beraberindeki heyet birinci sınıflara da ikramlarda bulundu. 
Tüm sınıflarda kitapların devlet tarafından karşılanarak masalara yerleştirildiğini belirten Kaymakam Ahmet Solmaz, “Uzun bir tatil döneminden sonra yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bizler de bugünün önemini ekstra bir de Kemer’de göreve başlayarak ilk günümüzü eğitim öğretim yılına getirmiş olduk. Bu noktada da kendimizi hem şanslı hem heyecanlı olarak bulduk” dedi.
İlçe genelinde 36 okulun bulunduğunu kaydeden Kaymakam Solmaz, “Tüm okullarımızda 593 öğretmenimiz ve 8 bin 704 öğrencimizle birlikte sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretim yılına başlamış olduk. İnşallah öğrencilerimiz bu eğitim öğretim yılında başarıyla, sağlıkla ve huzurlu bir şekilde dönemi geçirirler. Tabii bizlerin temennisi daha önceki yıllarda yaşamış olduğumuz pandemi döneminde olduğu gibi 2 yıl okullarımızdan çocuklarımız uzaklaşmışlardı. İnşallah bu olumsuz süreçlerin de tekrarlanmaması, çocuklarımız öğrencilerimiz okullarımızda yüz yüze eğitim almaya devam etmeleri en büyük temennimiz. Bizler de yeni olduğumuz için zamanla okullarımızı ve öğretmenlerimizi ziyaret ederek oralardan alacağımız geniş bilgilerle ve inşallah daha önceki uyguladığımız eğitimdeki başarıyı arttırma projelerimiz ve sosyal projelerimizi ilçemizde de tekrarlayarak Kemer’e eğitim öğretim yılı boyunca katkı sağlamaya gayret edeceğiz. Bizler bir aileyiz. Bu ailede de başarılı olabilmek adına da her ailenin ferdine düşen sorumluluklar var eğitim öğretim yılı boyunca tüm sorumlulukları paylaşarak fayda kesimi dediğimiz öğrencilerimiz yani faydalanacak olan öğrencilerimize daha fazla katkı sağlamaya gayret edeceğiz” diye konuştu.
‘TÜM ÖĞRENCİLERİN KİTAPLARI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANDI’
2023- 2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, “Tüm çocuklarımızın kitapları sıralarında hazır. 2003 yılından beri artık devlet öğrencilerimizin kitap ihtiyaçlarını karşılamakta. Tüm okullarımıza temizlik ödeneklerimiz, kırtasiye ödeneklerimiz geldi. Bundan sonra da okul bazında gelecek. Biz de ihtiyaçlara binaen bunları harcayacağız. Ben tekrar yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize Kemer’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. (DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Böcek, zabıtayı ziyaret etti

Samanlık ve eski cami lojmanı yandı

Samanlık ve eski cami lojmanı yandı