“140 yılın en zor dönemini yaşadık”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. ATSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, 1 Ekim’de yapılacak ATSO seçimleri öncesi mevcut yönetimin son toplantısı oldu.

PANDEMİ DÖNEMİ ÇOK ZORDU

Mecliste bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, 140 yıllık ATSO tarihinin en zor dönemini yaşadıklarını belirterek, pandemi ve ekonomik zorluklar nedeni ile üyeleri ile birlikte zor bir sınavı başarı ile verdiklerini söyledi. “Bu dönemde birlikte çalıştığımız kurum ve kuruluşlara teşekkür ve vefa borcumu ifa etmek istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Çetin, “Yönetim kurulu, meclis, meslek komiteleri ve personelimizle zor bir dönemde görev yaptık.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 140 yaşına yakışan bir olgunluk, çağdaş anlayışla çalışmalarına devam etti, zorluklara rağmen çok başarılı bir dönem geçirdi. Odamızın girişindeki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızdan, Meclis Başkanımıza kadar herkese, siz değerli meclis üyelerimize, komite üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEÇİMLER VE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

2018 yılında göreve başlayan mevcut meclisin birçok zorlukla karşılaştığını söyleyen Çetin, “Haziran 2018’de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapıldı ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Arkasından Mart 2019’da yerel seçimler yapıldı. Tam, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla bir araya gelelim, hep birlikte çalışalım derken Mart 2020’de pandemi her şeyi altüst etti. 100 yılda bir ortaya çıkan pandemi bu dönemi buldu. Esasen bu dönemin en zor, en ağır yönü arkadaşlarımızın, yakınlarımızın kaybı oldu.  Bugün 140 yaşında olan ATSO, tarihinin en ağır ve zorlu dönemini geride bıraktı” diye konuştu.

KURUMLAR ANTALYA’YA GELDİ

Yaşanan zorlu sürece rağmen önemli projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Davut Çetin, şunları söyledi: “İletişimin zayıfladığı dönemde bakanlıklarla, oda ve borsalarla, STK’larla, mimar-mühendis odalarıyla, SİAD’larla, üniversitelerimizle ortak çalışma ve projeler yaptık. Türkiye’de ulusal ve yerel basında en çok haberi yayınlanan ticaret ve sanayi odası olduk. Antalya liman ücretleri, TARSİM sigorta kapsamı, taşıt kiralama mevzuatı, taşıma mevzuatı, KDV alacakları, kentsel dönüşüm mevzuatı, medikal sektör alacakları gibi sayısız sektörel sorunun çözümü gündeme taşıdık, çözümler ürettik. Devlet Destekleri Zirvesi ile üyelerimizin SGK, KOSGEB, vergi, kredi, yatırım teşvikleri desteklerinden faydalanması için bütün kurumları Antalya’ya getirdik ve birebir görüşmeler sağladık”.

ÜYELERE DOKUNAN PROJELER

Görev süreleri boyunca yaptıklarını da anlatan Çetin, “URGE projeleriyle sektörel kümelerimiz Amerika, Afrika, Asya kıtalarında yeni pazarlar buldu. Avrupa İşletmeler Ağı Projesi ile üyeleri uluslararası eşleştirme faaliyetleri yapıldı. HİSER ile hizmet sektörünü küme yapısı ile yeni pazarlara açan çalışmalar gerçekleştirildi. Bunun yanında, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi Hizmetleri, İhracat Destek Ofisi, yurtdışı fuarlara katılım organizasyonları, KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteği, ticaret ve alım heyeti organizasyonları ve AB bilgi merkezi üyelerimizin önünü açan çalışmalar oldu” şeklinde konuştu.

ATSO BİR OKULDUR

Her sektörde yapılan çalışmaları tek tek dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin, “ATSO okuldur, tecrübedir, bilgidir, dürüstlüktür, şehre sahip çıkmaktır. ATSO hepimizden, herkesten önemlidir.  Odada görev almaktan kimsenin şahsi bir beklentisi yoktur. ATSO rant dağıtan, menfaat sağlayan bir kurum değildir. Odanın itibarını, saygınlığını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. 56 bin üyemizin her biri Antalya için bir fikri ve projesi varsa Odaya, komitesine gelerek, hatta bir mail atarak projesini gerçekleştirebilir. Biz zaten her yıl anketlerle fikir ve proje soruyoruz. Bunun için komite, meclis üyesi, başkan olmaya gerek yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

SEÇİM ATSO’YA YAKIŞSIN

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan ATSO üyeleri, sektörel sorunları dile getirdi. 1 Ekim’de yapılacak ATSO seçimlerinin kuruma yakışır olgunlukta geçmesini dileyen üyeler, sonucu ne olursa olsun seçim bittikten sonra ATSO için çalışmaya devam edilmesini istedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Dün 100 liraya aldığın gıda sepeti bugün 279 lira

Başkan Esenden esnaf ziyareti

Antalya Haberleri: Başkan Esen’den esnaf ziyareti