23 Nisan’a özel ‘Rapunzel’ çocuk operası

23 Nisana özel Rapunzel çocuk operası

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel sürprizle geliyor. ‘Rapunzel’ çocuk operası, 17 Nisan Çarşamba günü dünya prömiyeriyle seyircilerine perde açıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi masallar dünyasının kapısını bu kez ‘Rapunzel’ ile aralıyor. Minikler için özel olarak opera formatında bestelenen eser, 17 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde ilk defa perdelerini açıyor. Günler öncesinden biletleri tükenen ‘Rapunzel’ çocuk operası, 23 Nisan Salı günü saat 14.00’te ve 25 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de tekrar sahnelenecek.

Andersen’in en çok bilinen masallarından olan Rapunzel, besteci Ahmet Sait Karabulut’un müzikal temalarıyla öne çıkıyor. Zeynep Ergüven’in metinleştirdiği modernize hikayesiyle her yaştan izleyiciye hitap eden oyunun yönetmenliğini Sabri Özdemir üstlenirken, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Gazal Ertan, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniyor.

‘Rapunzel’ çocuk operasında Rapunzel karakteri Meriç Karataş ve Betül Uzunoğlu Oruç, Leo karakteri Baha İşler ve Yusuf Yıldız, Cadı karakteri Seçil Fenercioğlu ve Tuğçe Oğuzülgen, Mia karakteri Ceren Tereci Aytekin ve Sinem Seçil Baddal, Bıdık karakteri Dağhan Ergün ve Ercan Uğur, Karga karakteri Mustafa Özşamlı ve Engin Yaman, Pölsnderndorf Büyücüsü karakteri Sılay Erman ve Oya Vural tarafından dönüşümlü canlandırılacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale ve Orkestra sanatçılarının da yer alacağı eserde Orkestra Şefi Sait Karabulut olacak.

Çocuk operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Fransadan dayanıklılık merkezi hibesi

Fransa’dan dayanıklılık merkezi hibesi

Fenomen Aresin ölümü çok konuşulmuştu Cinayet davası sil baştan

Fenomen Ares’in ölümü çok konuşulmuştu! Cinayet davası sil baştan