Açalya Samyeli Danoğlu

Açalya Samyeli Danoğlu

Açalya Samyeli Danoğlu 5 Kasım 1991 yılında Almanya Münchberg’de 4 çocuklu bir ailede dünyaya geldi. Memleketi aslen Edirne Uzunköprü’dür. Eğitim hayatına Tekirdağ’da başladı. Tekirdağ Anadolu Lisesi’ni tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümünde sürdürdü. Dizi, sinema oyuncusu olup aynı zamanda modellik yapmaktadır.

Açalya Samyeli Danoğlu Miss Turkey 2012 birincisidir. Açalya Samyeli Danoğlu 2012 yılında Miss Turkey yarışmasına katılması ile hayatı bir anda değişti. Türkiye Güzeli seçildikten sonra Türkiye’yi Miss World 2012’de Çin’in Inner Mongolia kentinde temsil etti.

Oyunculuk kariyerine 2012 yılında başladı. İlk ekran deneyimini İşler Güçler dizisinde canlandırdığı Türkiye Güzeli Zeynep Şimşek rolü ile gerçekleştirdi. Aynı yıl Muhteşem Yüzyıl ve Kanıt dizilerinde rol aldı. Beyazperde de ilk kez 2013 yılında Düğün Dernek adlı sinema filminde rol alarak izleyicinin karşısına çıktı. 2014 yılında  Şimdi Onlar Düşünsün sinema filminde rol alan Açalya Samyeli Danoğlu 2015 yılında Düğün Dernek 2: Sünnet sinema filminde Leyla rolüne hayat verdi.

23 Aralık 2016 tarihinde iş adamı Erman Ademoğlu ile Paris’te nikah masasına oturdu. Erman Ademoğlu Demlik Markasının sahibidir.  Açalya Samyeli Danoğlu eşi Erman Ademoğlu ve bu evliliklerinden Fettah Baran Ademoğlu adında bir çocukları bulunmaktadır. Açalya Samyeli Danoğlu Manolya Danoğlu, Açalya Samyeli Danoğlu Defne Samyeli akraba mı, ikizi, kardeşleri, eski hali, estetiksiz fotoğrafları ise en çok sorgulanan konular arasında yer almıştır.

Açalya Samyeli Danoğlu 1.85 cm kilosu 58 kg ve burcu Akrep. Göz rengi koyu kahve ve saç rengi kahverengidir.

Açalya Samyeli Danoğlu oynadığı diziler ve filmleri

  • 2015 Düğün Dernek 2: Sünnet (Leyla)
  • 2014 Şimdi Onlar Düşünsün (Senem)
  • 2013 Düğün Dernek  (Leyla)
  • 2012 Muhteşem Yüzyıl
  • 2012 Kanıt
  • 2012 İşler Güçler

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Derya Ekşioğlu

Derya Ekşioğlu

Güneş Zavrak

Güneş Zavrak