Adet Düzensizliği İçin Doğum Kontrol Hapı

Kadınlar için adet dönemlerinin düzenli olması çok önemlidir. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanılabiliyor. Peki hangi doğum kontrol hapı daha güvenli? Doğum kontrol haplarının bazıları çeşitli sıkıntılara yol açabiliyor. Adet düzeni doğum kontrol hapıyla nasıl sağlanır, sorularınızın cevabı için yazımızı okumaya devam ediniz.

Birçok doğum kontrol hapı markası vardır. Akla gelen birçok isim olduğu gibi her hastaya aynı hap önerilmez. Hastanın durumuna göre doğum kontrol hapı verilirse kısa zamanda istenen çözüme kavuşulur. Adet düzensizliği olması durumunda bir kadın doğum uzmanına görünüp gerekli tetkiklerin yapılmasını istemelisiniz. Tetkikler sonucunda doktorunuz size uygun tedaviyi uygulayacaktır. İhtiyaç olarak görmesi halinde size uygun doğum kontrol hapını reçete edecektir.

Doğum kontrol hapı adet düzensizliği için nasıl kullanılır merak edilmektedir. Kafanıza göre doğum kontrol hapı kullanmamalısınız. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanılırken ilk olarak dikkat edilmesi gereken regl başlangıcının ilk günlerin de kullanmaya başlamaktır. Adet başlangıcının doğuilk günü ve sonraki 4 gün de kullanılmaya devam edilmesi gerekilmektedir. Ayrıca doğum kontrol hapını kullanmaya başladıktan sonra 21 gün ara verilmemesi gerekmektedir. Hapı 21 gün ara olmayacak şekil de kullanmaya devam edilmelidir. Aynı zaman da başka hap kullanılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kafada Yağ Kisti Neden Olur?

Doğum kontrol hapı kullanırken kanamalar görülebilir. Korkulmaması gereken olası bir durumdur. Ve adet düzensizliği için doğum kontrol hapına başlayınca cinsel ilişkiye girilmemelidir. Doğum kontrol haplarının bir kutusunda genellikle 28 hap vardır. Bir kutuyu kullanmaya başladıktan sonra 28 gün ara vermeden kullanılması gerekmektedir. Bir kutu doğum kontrol hapı kullandıktan sonra adet düzensizliği devam ediyorsa ara vermeden ikinci kutuya başlamak da hiçbir sakınca yoktur.

Peki doğum kontrol hapı adeti keser mi sorusu merak edilmektedir. Doğum kontrol hapı kullanılıp bırakıldıktan sonra adet döngüsü 3 ay daha düzelmez. Hapın bırakıldığı ilk ay bir kanama gelebilir buna çekilme kanaması adı verilmektedir. Çekilme kanaması diğer kanamalara göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle herkes çok daha rahat bir şekilde kendileri için en uygun olan yöntemleri de alabilirler.

Adet düzensizliği kadınların yaşam kalitesini düşürür ve günlük hayatını etkiler. Bu durumda çözüm ararken doğum kontrol hapı adeti düzenler mi sorusu akla gelir. Doğum kontrol haplarının gebelik için 24 saat boyunca etkili olması beklenirken ortalama olarak 7 gün koruması ile gözlenir. Diğer korunma yöntemlerinden daha etkili bir yöntemdir. Ayrıca adet düzensizliği durumunda kullanılması halinde adet düzensizliğine iyi geldiği de bilinmektedir.

Adet düzensizliği durumunda en çok kullanılan doğum kontrol hapı Yasmin doğum kontrol hapıdır. Bu hap doğum kontrol hapı olarak da çok etkilidir. Ve güzel yanı yan etkisinin yok denecek kadar az olmasıdır. Bu nedenle çok sık kullanılmaktadır. İsmi en çok bilinen doğum kontrol hapıdır.

Piyasada adet düzensizliğine iyi gelen birçok doğum kontrol hapı vardır. Ve çok reçete edilen ilaçlardandır. Bu ilaç isimlerine göz atmak istersek;

Doğum kontrol hapından zarar görmemek için doktor tavsiyesi ile önerdiği şekilde kullanmak gerekir. Ulaşması kolay olsa da doğum kontrol hapları doktor gözetiminde olmalıdır. Aksi takdirde ciddi yan etkiler görülebilir.

Merak edilen sorulardan birisi de doğum kontrol haplarının adet olmayı geciktirip geciktirmediğidir. Doğum kontrol hapı kullanılarak adet gecikmesinin sağlanması için doktora danışılmalıdır. Bu nedenle doğum kontrol hapı adet olmanın önüne geçmek için kesin olarak adet olmayı engelliyor olduğu da biliniyor. Doğum kontrol haplarının kullanımlarının bırakılması ardından 7 ila 10 günlük süreç içerisinde eğer kişi adet olmazlarsa da doktora danışmaları da gerekiyor.

En çok kullanılan doğum kontrol haplarından biri Yasmin doğum kontrol hapıdır. Kullanan kişiler yan etki yaşamadıklarını söylemektedirler. Normalde bazı doğum kontrol hapları çeşit yan etkilere neden olabiliyor. Özellikle hormonal dengeye etki ettiği için kilo alımına neden olabiliyor ve vücudun hormon dengesini olumsuz etkileyebiliyor. Ancak Yasmin daha hafif ve yan etkilere neden olmayan bir doğum kontrol hapıdır.

Adet gecikmesi yaşamanız durumunda bir kadın doğum uzmanına danışmalısınız. Doktorunuz yapacağı muayene sonucunda size progesteron içeren ilaçlar içerisine en az 3 gün önce bu ilaçları almanızı önerebilir. İlaçların etkileri genel olarak bakılacak olduğu zaman en az 3 gün olarak yer alıyor olsa bile en ideal olan süreç de 5 gün olarak yerini alıyor. Bu yüzden de çok dikkatli olmak gerekiyor.

Merak edilen sorulardan birisi de adet gecikmesi ne kadar olur, ne kadarı normaldir sorusunun cevabıdır. Genellikle adet kanamaları ilk adet kanamasının başladığı ergenlik dönemi ve menopoz dönemleri dışındaki zamanlarda 7 günden fazla gecikmesi normal olarak görülmektedir. Adet gecikmeleri normal seyrinde 28 günde ya da 36 günde bir görülebilir. Bu süre 35 günün üzerine çıkarsa adet gecikmesi vardır denilebilir.

Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı çoğunlukla olumlu sonuçlar vermektedir. İki üç ay gibi bir süre doğum kontrol hapı kullanıldıktan sonra adet döngüsü genellikle hızlıca düzene girer. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta doğum kontrol hapının size uygun olması, doktorunuzun reçete etmesi ve kullanım şeklinin doğru olmasıdır. Video içerikler yüklediğimiz begonya kadın youtube kanalımızaabone olarak bize destek olabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yörük kültürünü türkülerle anlatacaklar

Kemer Haberleri: Yörük kültürünü türkülerle anlatacaklar

‘Venera Ensemble’ Antalya Müzesi’nde