Ahmet Hakan Kimdir?

Ahmet Hakan kimdir?

Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ahmet Hakan kimdir? Gelin, bu sorunun cevabını detayları ile beraber inceleyelim. İşte, Ahmet Hakan’ın hayatı 

İnsanların en çok merak ettiği ve araştırdığı gazetecilerin başında Ahmet Hakan geliyor. Bizde bu yazımızda sizler için Ahmet Hakan kimdir? Sorusuna cevap verdik. Yazımızın devamını okuyarak gazeteci Ahmet Hakan hakkında merak ettiğiniz her sorunun cevabına ulaşabilirsiniz. 

Ahmet Hakan kimdir? Sorusuna kısaca şu şekilde cevap verilebilir: Başarılı gazetecinin tam adı Ahmet Hakan Coşkun’dur. 11 Ağustos 1967 senesinde Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Hakan Çoşkun gazeteci, muhabir, yazar ve televizyon sunucusudur. Aktif olarak Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ahmet Hakan, CNN Türk kanalında yayınlanan “Tarafsız Bölge” isimli programının da sunucusudur. Buna ek olarak başarılı gazeteci Ahmet Hakan 6 Kasım 2019 yılından beri Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenidir. 

Gelin, Ahmet Hakan kimdir? Sorusunu detaylı bir şekilde inceleyelim… 

Başarılı gazeteci Ahmet Hakan, Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde doğmuştur. Babası Hamdi Çoşkun’un memuriyeti sebebi ile Anadolu’nun farklı şehirlerinde yaşamıştır. Ahmet Hakan Çoşkun, Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde çocukluğunu geçirmiştir. İmam-hatip lisesinden mezun olmuştur. Bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okumuştur ve daha sonrasında İstanbul’a gelerek burada da okuyan Ahmet Hakan, bir dönem Hürbakış gazetesinde çalışmıştır. 

Ahmet Hakan üniversitede iken hikâye yazmıştır ve bazıları Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı. 1993 – 1994 yıllarında TGRT Ana Haber’in haber spikerliğini yapmıştır. Kanal 7 kurulurken, genel müdür Mustafa Çelik ile iletişim kurup çalışma kadrosuna dahil olan Ahmet Hakan, muhabir olarak bir süre çalıştıktan sonra, 1994 – 2005 yılları arasında Kanal 7 haber müdürlüğü ve Kanal 7 Haber bülteni sunuculuğu görevlerini üstlendi. 

İlginizi Çekebilir: Masterchef Burcu Kimin Kızı?

Başarılı gazeteci Ahmet Hakan İskele Sancak programını Kanal 7’de hazırladı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2005’te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa eden Ahmet Hakan, köşe yazarlığı serüvenine ilk olarak Yeni Şafak gazetesinde başladı. Daha sonra Sabah gazetesi için çalan Ahmet Hakan şu anda Hürriyet gazetesinde yazılarına devam ediyor. 

CNN Türk kanalında “Tarafsız Bölge” isimli programı sunan başarılı gazeteci Ahmet Hakan, 16 Ocak 2017 tarihinden itibaren Kanal D Haber bültenini sunmaya başladı ve aynı zamanda Kanal D haber dairesi başkanlığı görevini üstlendi. “Tarafsız Bölge” programı ile 45. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Haber Programı ödülüne layık görülen Ahmet Hakan buna ek olarak Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde yine aynı program ile ödül kazanmıştır. 

Başarılı Ahmet Hakan Coşkun, yaygın medyada yer alan ‘dönemsel ve geleneksel iktidar’ güçlerinin sosyal ve siyasi ağırlığı ışığında gündemi ve gelişmeleri ele alırken, zaman zaman mizahi ve sokak ağzı üslubunu kullanıyor. TV programlarının içeriğinde de benzer bir yaklaşım sergileyen Ahmet Hakan’ı diğer medya figürlerinden ayıran en önemli özellik ise muhalefet odaklarına yakın durmasıdır. Bu yaklaşımı nedeni ile geniş bir kitle tarafından tanınan Ahmet Hakan’ın, bazıları tarafından ilkesiz olduğu iddiaları ve suçlamaları da mevcuttur. Buna ek olarak Ahmet Hakan’a objektif bir duruşa sahip olmadığı yönünde eleştiriler de yöneltiliyor. 

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, 9 Eylül 2015 tarihinde yazdığı bir köşe yazısında Ahmet Hakan’a yönelik tehdit içerikli sözler sarf etti. Ahmet Hakan, bu sözlerin ardından aynı gün içerisinde Cem Küçük’e karşı dava açtı. 

CHP Milletvekili Eren Erdem, bu olay ile ilgili TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de köşesinde, “Bunlar doğru şeyler değil. Türkiye ve AK Parti bunu hak etmiyor.” diyerek bu olayı eleştirdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, “Hrant Dink ve Metin Göktepe gibi gazeteciler de tehdit edildikten sonra öldürüldüler. Bu tür saldırılar bu şekilde başlıyor.” şeklinde konuştu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi gibi kuruluşlar ve diğer pek çok gazeteci de bu saldırıyı kınamıştır. 

AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet gazetesine 24 saat arayla gerçekleşen ikinci saldırının ardından çekildiği iddia edilen bir videoda, Ahmet Hakan’a yönelik tehditler savurdu. Abdurrahim Boynukalın, “Ben bugün Nişantaşı’na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş.” ifadelerini kullandı. 

Ahmet Hakan, 1 Ekim 2015 tarihinde evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu burun ve kaburgası kırılan Ahmet Hakan’ın daha önce koruma talebinde bulunduğu ancak talebinin yanıtsız kaldığı ortaya çıktı. Saldırganlardan ikisinin Adalet ve Kalkınma Partisi Fatih İlçe Teşkilatı üyesi oldukları belirlendi. Bu olay Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi gibi kuruluşlar ve pek çok gazeteci tarafından kınandı. 

Ahmet Hakan kimdir? Sorusunu merak edilen başlıklar altında yazımızın devamında inceledik. 

Ahmet Hakan kaç yaşında? 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’ta dünyaya gelen Ahmet Hakan Çoşkun, içinde bulunduğumuz 2023 senesi itibari ile 56 yaşındadır. Ayrıca Ahmet Hakan, bir aslan burcu erkeğidir. 

Ahmet Hakan aslen nereli? Sorusu sosyal medya kullanıcılarının arama motorlarında en fazla arattığı sorulardan bir tanesi olmuştur. Ahmet Hakan Çoşkun aslen Sorgun / Yozgatlıdır. 

Ahmet Hakan evli mi? Sorusu sosyal medya kullanıcılarının en çok merak ettiği sorulardan bir diğeridir. Bugüne kadar hiç evlenmeyen gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, yıllar önce Nazlı Ilıcak’a verdiği bir röportajda neden evlenmediği sorulunca “Denk gelmedi diyelim.” cevabını vermiştir. 

Hürriyet gazetesinin başarılı yazarı Ahmet Hakan’ın adı bir dönem futbolcu Caner Erkin’in eski eşi Asene Atalay ile anılmıştı. Bunun üzerine Ahmet Hakan’ın sevgilileri oldukça merak edildi. Ahmet Hakan’ın hayatına giren kadınların hemen hemen hepsi ünlü isimlerden oluşuyor.  

Ahmet Hakan’ın en dikkat çeken ilişkisi oyuncu Pelin Batu ile olanıydı. Uzun süre birlikte olan çiftin evlenecekleri konuşulurken sürpriz bir şekilde ayrıldılar. Ahmet Hakan’ın güzel oyuncu Başak Sayan ile yaşadığı aşk da uzun süre magazin gündeminden düşmedi. Ahmet Hakan ayrıca Zuhal Olcay ile de bir ilişki yaşadığı iddiaları ile gündeme gelmişti. Zuhal Olcay ve Ahmet Hakan ikilisinin pek çok kez görüntülenmesine rağmen, aşk iddiaları hiçbir zaman doğrulanmadı. Ahmet Hakan, oyuncu Şehnaz Çakıralp ile de bir dönem birlikte oldu. İkilinin aşkı, gece hayatında birlikte görüntülenmeleri ile ortaya çıktı. Ahmet Hakan’ın sevgilileri arasında oyuncu Devin Özgür Çınar da yer alıyor. Bir dönem birlikte olan çift, daha sonra sessiz sedasız ayrıldılar. Ahmet Hakan ayrıca ekranların güzel sunucularından spor spikeri Neşe Sapmaz ile de bir süre birlikte oldu. Son olarak, Ahmet Hakan’ın adı Elif Dürüst ile anılmıştı. Ahmet Hakan, Elif Dürüst’ün evinden bir fotoğraf paylaşınca aşklarını açığa çıkarmıştı. 

Başarılı gazeteci Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısı ve bütün yazılarına erişim sağlamak için Hürriyet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Ahmet Hakan’ın çalıştığı televizyon kanalları şu şekilde sıralanabilir; 

Ahmet Hakan’ın kitapları şu şekilde sıralanabilir; 

Deneme; 

Derleme; 

Başarılı gazeteci Ahmet Hakan Çoşkun’un sosyal medya hesapları insanlar tarafından araştırılıyor. Ahmet Hakan sosyal medyayı aktif olarak kullanan isimler arasında yer alıyor. Ahmet Hakan’ın Instagram hesabında 759 gönderisi ve 183 bin takipçisi vardır. Ahmet Hakan Instagram adresine erişim sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Twitter platformunu da aktif bir şekilde kullanan başarılı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun düşüncelerini tweet atarak sevenleri ve takipçileri ile paylaşıyor. Ahmet Hakan Coşkun’un Twitter platformunda 5,6 milyon takipçisi vardır. Ahmet Hakan Twitter adresine erişim sağlamak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yusuf Kaplan Kimdir? 

Yusuf Kaplan Kimdir? 

Yalçın Kale Kimdir?

Yalçın Kale Kimdir?