AKS’de ‘Gündüz Düşleri’ sergisi

 AKS’de 2021 güz sezonunun ikinci sergisi ‘Gündüz Düşleri’, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, AKS Koordinatörü Münevver Eminoğlu ve ATSO üyelerinin katılımıyla ziyarete açıldı. Güncel sanatın izi sürülürken hayal kurma eylemiyle yola çıkılmış ve oluşturulmuş eserleri ziyaretçilerine sunan Gündüz Düşleri sergisinde; Ani Çelik Arevyan (fotoğraf), Mike Berg (heykel), Selçuk Demirel (illüstrasyon), Nermin Er (rölyef), Esra Özdoğan (fotoğraf) ve Aras Seddigh (desen) seriler halindeki son dönem çalışmalarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.

 

2021 yılı Mart ve Nisan aylarında Galeri Nev İstanbul’da açılan ve AKS için yeniden uyarlanan sergide yer alan eserler, belleğin inşa ettiği ve çeşitli imgelerin tekrarıyla hikâyeleştirdiği zamansız, mekansız, kimliksiz sahne ve figürleri bir araya getiriyor. Gündüz Düşleri sergisi, 13 Şubat 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Serginin açılışının ardından ATSO Başkanı Davut Çetin ve beraberindekiler eserleri inceleyerek, AKS Koordinatörü Eminoğlu’ndan bilgi aldı. Başkan Çetin, serginin çok güzel ve derleme bir sergi olduğunu söyledi. Şehrin kültür ve sanatına destek olmak adına AKS’yi kurduklarını belirten Başkan Çetin, “Antalya’nın sosyo-ekonomik hayatına katkı sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

 

Münevver Eminoğlu da 6 sanatçının eserlerinin sergide görülebileceğini söyledi. Türkiye’deki güncel sanatın nabzının bu sergide tutulduğunu anlatan Eminoğlu, “Sezon açılış sergimiz ‘Şairler neden resim yapar’ olmuştu. Orada resim yapan şairlerin eserlerini derlemiştik. Bu sergide ise bilgisayar mühendisi var, Fransız edebiyatı uzmanı var, siyaset bilimci var. Çeşitli meslekler var. Sanatın bir çıkış kapısı olduğunu gösteren bir sergi. Yani bir anlamda ilk sergimizle bu sergimiz birbirini tamamlıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kepezde asfaltlanan yollara bordür ve çizgi çalışması

Antalya Haberleri: Kepez’de asfaltlanan yollara bordür ve çizgi çalışması

2021’in tüketici şikayetleri 6 ayda değişti