Akşener’den göçmen politikasına tepki

– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ettiği Gümüşhane ilinde bir basın açıklaması yaptı. İktidarın Afgan meselesi konusundaki dış politika açıklamalarının tutarsız olduğunu dile getiren Akşener “Kapıların açılması eğer dış politikada bir artı değer olarak kullanmak amaçlıysa bundan daha ahmakça bir eylem olamaz” dedi.

 

İKTİDARIN GÖÇMEN POLİTİKASI YOK

 

Akşener şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü iktidarının göçmen politikası diye bir politikası yok ve dünyadan haberleri yok. Ya da gariban insanlar üzerinden salakça bir politika izleniyor. Dış politikada eğer burayı bir artı değer olarak kullanmak amaçlıysa bu kapıların açılması bundan daha ahmakça daha salakça bir eylem olamaz. İkincisi 4-5 milyon Suriyeli insan olduğu söyleniyor bu ülkede. Biz o gelen insanlara düşmanlık edemeyiz”.

 

ERDOĞAN’IN KAFASI DEHŞET KARIŞIK

 

“Başka bir şeyi söyleyeyim 65 milyar dolar para harcandı deniliyor Sayın Cumhurbaşkanının ağzında. Bir arkadaşıma hesaplattım bu 65 milyar dolar nasıl yansıdı size. Adam başı her aileye bu pandemide 800 dolar verilebilirdi. Şimdi geldik Afgan meselesine ben Sayın Erdoğan’ın bu konuda kafasının dehşet derecede karışık olduğunu düşünüyorum. Gelsinler Taliban ile aramızda düşünce farkı yok diyor, diğer taraftan duvar öreceğiz diyor. Şimdi anlaşılıyor ki, Biden ile o özel görüşmede, dışişleri mensuplarımızın bulunmadığı o özel görüşmede bazı şeyler konuşulmuş”.

 

TÜRKİYE BİR GÖÇMEN HENDEĞİ OLDU

 

“Basına yansıyan Biden diyor ki, alın bunları bunlar zamanında bizden yana tavır koydular, an itibarı ile Biden bunları asar keser. Niye Biden almıyor kardeşim. Niye Biden çok yakınında çok dost bir ülkede tutup onları memleketine getirmiyor, ABD’ye getirmiyor da bize geliyor. Bu konuda hele şimdi Taliban’ın Kabil’e girdikten sonraki fasılda bu görüşmenin gerçekten böyle olup olmadığını Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı açıklamak zorundadır. Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur. Bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir”.

 

SINIRLAR YOLGEÇEN HANI OLMAMALI

 

“Göçmenlerin varolan göçmenlerle dövüşmek yerine iktidarın bu konudaki yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Afganların gelişinin İran’da durdurulması lazım. Sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması lazım. Suriye’nin yöneticileri ile derhal anlaşıp Suriye’den Türkiye’ye gelmiş olan o insanların memleketlerine yani Beşer Esat ile anlaşıp onların can güvenliğinin garantörü olarak ülkelerine memleketlerine huzur içerisinde gönderilmesi lazım”.

 

AFGAN GÖÇÜNÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR

 

“Aksi takdirde Türkiye’de işsizliğin faturası bu insanlara çıkıyor. Çünkü bir kısım iş sahipleri köle gibi göçmen çalıştırıyor, sigortasız, şusuz busuz. Onun karşılığında sigortasız çalışan Türk vatandaşı işsiz kalıyor. Haksız rekabetten kaynaklanan problemler var. Bütün bu problemlerin yanında bir de Türkiye’nin demografisinin değişmesine dair endişeler var, bu endişeyi taşıyanlardan bir tanesi de benim. Akılla mantıkla vicdanla bu problemi ülkelerine göndererek çözmek lazım. Afgan göçünün mutlaka önüne geçilmesi lazım. Ülkeden içeri girdikten sonra ayrı problem. Behemehal sınır güvenliğinin sağlanması lazım”. (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Polemik değil çözüm partisiyiz

İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak kimdir? Levent Dörter ile ayrıldı mı?

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak kimdir? Levent Dörter ile ayrıldı mı?