Alanya Haberleri: Alanya Belediyesi’nin el sanatları kurslarına yoğun ilgi

Alanya Belediyesinin el sanatları kurslarına yoğun ilgi

 

ALANYA, (DHA) – ALANYA Belediyesi, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen el sanatları kursları yoğun ilgi gördü. 19 eğitmenin 23 branşta gerçekleştirdiği kurslara 720 kursiyer katıldı.

Alanya Belediyesi’nin kadınları meslek edinmesi, ekonomik olarak ailelerine katkı sağlaması ve sosyalleşmelerine yardımcı olmak için düzenlediği el sanatları kurslarınde yeni sezon başladı. Fahri Gürses ETÜT Merkezi’nde 235 kursiyerin eğitim gördüğü 6 sınıf kadınların hizmetine açıldı.

23 AYRI DALDA EĞİTİM VERİLİYOR

Kurslar 19 eğitmenin gözetiminde 23 branşta gerçekleştiriliyor. Kurslara katılan 720 kursiyere dikiş, mefruşat, el ve makina nakışı, seramik biçimlendirme, boyacı çini işleme, kırkyama, kağıt rölyef, ipek kozası, iğne oyası, dekoratif ahşap süsleme başta olmak üzere 23 ayrı dalda el sanatları eğitimi veriliyor.

KADINLARIMIZ ÖĞRENİYOR, ÜRETİYOR, KAZANIYOR

Alanya Belediyesi Kültür Müdürü Nimet Hacıkura, kurslar hakkında şu bilgiyi verdi:

“Alanya’da yaşayan kadınlarımızın sosyalleşmesi, boş vakitlerinin değerlendirilmesi ekonomik anlamda ailelerine katkı sağlamakve meslek edinmeleri adına kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Alanya’nın ipeğini gelecek nesillere aktarmak için kozadan çiçek yapımı gibi el sanatlarının daha çok kişi tarafından yapılmasını sağlamak istiyoruz. Geleneksel el sanatları kursları projemizi merkezde 3 farklı noktada olmak üzere Mahmutlar, Konaklı, Avsallar, Çıplaklı, Cikcikli ve Oba Kurs merkezinde devam ettiriyoruz. Önümüzdeki günler de Okurcalar’daki kurs merkezimiz de hizmete açacağız.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

ANTALYA CEBİNİZE!

Emekli emniyet müdürü, kalp krizinden yaşamını yitirdi

Antalya Haberleri: Emekli emniyet müdürü, kalp krizinden yaşamını yitirdi