Alanya Haberleri: Alanya’da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Alanyada Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

 

ALANYA, (DHA)- 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü kutlamaları Alanya’da saat 09.00’da Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk programının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlama mesajı katılımcılarla paylaşıldı.

‘AYDINLIK YOLA GİDEN MEŞALEYİ YAKTILAR’

Törende konuşan Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Vekili Personel Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Ayan, 30 Ağustos zaferinin her safhasının tek tek hazırlandığını ve kazanıldığını söyledi. Ayan, “Üzerimizde kara bulutların gezindiği bir dönemde Atatürk ve silah arkadaşları ile milletimiz bağımsızlık meşalesini yakarak ya İstiklal ya ölüm diyerek aydınlık yola giden yolun ilk meşalesini yakmışlardır. Yabancı tarihçiler 30 Ağustos Zaferi için ‘Türkler, Mohaç Meydan Muharebesi’nden yüzyıllar sonra parlak bir muharebe kazandılar’ demiştir. Kazanılan zaferi kutlu kılan yönü kadın, çocuk, yaşlı, genç milletçe çaba gösterilmesi. Dünyanın sayılı ordularından olan ordumuz her zaman her yerde ve her zaman verilecek görevleri ifaya hazır” dedi.

Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunmasının ardından Kaymakamlık makamında Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından tebrikler kabul edildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

RUSYA’DA CHARTER ŞİRKETLERİ UÇAKLARIN YARISINI KAYBETTİ

Gazipaşada 30 Ağustos coşkusu

Gazipaşa Haberleri: Gazipaşa’da 30 Ağustos coşkusu