Alanya Haberleri: Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yılı kutlandı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yılı kutlandı

 

ALANYA, (DHA) – GAZİ Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınışının 87’nci yıl dönümünde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kadınlara karanfil dağıttı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87’nci yıldönümü Alanya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama kapsamında Alanya’daki kadın dernekleri, siyasi partilerin temsilcileri ve yöneticiler Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de törene katılarak, kadınlara karanfil dağıttı.

‘KADINLAR HER ALANDA DAHA ÇOK ROL ÜSTLENMELİ’

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Başkan Yücel, şunları söyledi:

“Fedakarlığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük pay sahibi olan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve siyasal hayatta daha çok yer almasını diliyorum. Türk kadınına bu hakkı tanıyan ve ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ övgüsünde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Serebral palsi hastası Ayşenur ilk defa sahnede ayağa kalktı

Manavgat Haberleri: Serebral palsi hastası Ayşenur ilk defa sahnede ayağa kalktı

Türkiye ayakta