Alanya’da yerleşik yabancılara iftar

Alanyada yerleşik yabancılara iftar

 

Engin ATAOĞLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA’nın Alanya ilçesinde yerleşik yabancılar, Alanya Belediyesi’nin kurduğu iftar sofrasında bir araya geldi. Kurulan iftar sofrası 130 milletten insanı bir araya getirdi.

Alanya’da yaşayan 130 ülkeden yaklaşık bin yerleşik yabancı Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü’nün iş birliğiyle geleneksel olarak düzenlenen iftarda buluştu. İlçedeki Giritlioğlu Camii avlusunda gerçekleşen etkinliğe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, Alanya Göç İdaresi Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile üyeleri ve Alanya’daki yabancı derneklerin temsilcileri katıldı.

‘130 MİLLETTEN 54 BİN YABANCI’

İftar programında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yerleşik yabancılara ‘Yeni Alanyalı’ olarak hitap ettiklerini belirterek, “Bu akşam Alanya’mızda yerleşik olarak yaşayan yeni Alanyalı dostlarımızla iftar soframızda buluştuk. Alanya’da çeşitli dillerden, dinlerden ve medeniyetlerden yaklaşık 130 milletten 54 bin yabancı yerel halkla uyum içinde yaşıyor. Onlarla birlikte olmaktan ve aynı sokakları, aynı evleri, ortak sosyal yaşam alanlarını paylaşmaktan son derece mutluyuz” dedi.

‘ALANYA’YI SEÇİYORLAR’

Katılımcılara teşekkür eden Başkan Yücel, “Dünyada pandemi oluyor, herkes Alanya’yı seçiyor. Savaşlar oluyor yine herkes Alanya’yı seçiyor. İnsanlar doğal afetlerin ardından bile yine Alanya’yı seçiyor. Demek ki bu şehirde güzel şeyler oluyor. Bu güzelliklerin devam etmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi; dünyanın en huzurlu, en mutlu ve en güvenli şehirlerinden birisinin Alanya olduğuna inancım tamdır” diye konuştu. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Başkan Uysal, ‘Yoksul insan bırakmayacağız’

Sineksiz yaz için yoğun mücadele