Ali Sunal Kimdir?

Ali Sunal, Oyunculuk kariyerine 1999 yılında babası ile birlikte rol aldığı Propaganda filmi ile adım atmıştır. Mahmut karakterini canlandırmıştır. Filmde babası Kemal Sunal ile birlikte rol almıştır. Tiyatro İstanbul bünyesinde görev yapmaya devam etmektedir.

Ali Sunal, 1977 yılının 22 Eylül tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Ali Sunal 180 cm boyundadır.

Ali Sunal 73 kilodur.

Ali Sunal Başak burcudur.

Ali Sunal, Usta oyuncu Kemal Sunal’ın oğludur.

Kız kardeşi Ezo Sunal da tiyatro oyuncusudur.

Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme bölümünü bitirmiştir. Sonrasında ise Sadri Alışık Kültür Merkezi Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

2002-2003 yılları arasında En Son Babalar duyar dizisinde Mustafa karakteri ile ekranlara gelmiş ve daha çok tanınmıştır. 2014 yılında Yusuf Yusuf adlı sinema filminde başrol olarak beyaz perdede yer almıştır. Filmde dolmuş şoförü olarak izleyenlerin karşısına çıkmıştır. 2015 yılında Hayat Öpücüğü sinema filminde Metin karakterine can vermiştir. Başrol olarak rol almıştır.

2019 yılında beyaz perdeyle Hareket Sekiz filmiyle buluşmuştur. Filmde başrolde oynamıştır ve bir polis memurunu canlandırmıştır.

Ali Sunal, Temmuz 2011’de güzel oyuncu Gökçe Bahadır ile hayatını birleştirmiştir. Fakat kısa süre sonra 23 Şubat 2012 günü tek celsede boşanmışlardır. Ali Sunal’ın eşi 2018 senesinde evlendiği mesleği avukat olan Nazlı Kurbanzade’dır. Nazlı Kurbanzade  oyuncuyla ÇABA Derneği’nin projelerinde birlikte çalışan bir avukat olarak görev almaktadır. Ali Sunal’ın eşi Nazlı Kurbanzade, cemiyetin ünlü simalarından Bülent Kurbanzade’nin kızıdır.

Birçok projede yer alan Ali Sunal 2013 yılından itibaren Güldür Güldür Show programının sunuculuğunu ve yönetmenliğini yapmaktadır. Güldür güldür insanların keyiflerini yerine getiren Türkiye’nin eksik olan mizah programı ihtiyacını karşılayan birçok başarılı oyuncunun bir arada olduğu yapımdır. Kendisi bu projede sahne adı olarak Aziz ismini kullanmaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Açelya Topaloğlu Kimdir?

Ala Tokel Karantina Günlükleri 2. Gün Videosu yayınladı