Anıl Güler kimdir?

George Floyd’ın ABD polisinin kötü muamelesi sonucu hayatını kaybetmesi sonrası yaşanan olayların ortasında kalan Türk Anıl Güler, kaydettiği görüntülerle hafızalara kazındı.

10 senedir hemen hemen hergün fitness yapan birisiydim. 2020 mart ayında spor salonları kapandığı için biraz ritüelim değişti. Yoğun spor yaptığım zamanlar kilom 85-88 civarıydı. Şuanda da 90 civarıdır ama yağlanmış bir 90. Eski günler geri gelecek.

Anıl Güler, 1.84 boyundadır.

Anıl Güler, 04.04.1991 doğumludur. 2020 yılı itibariyle 29 yaşındadır.

Anıl Güler, Türkçe ve İngilizce biliyor. Kürtçe ve İspanyolcanın da ilgi alanında olduğunu belirtiyor.

İlkokul 1. sınıfı Tekirdağ’da okudu. 2,3,4,5 İstanbul ( Halkalı Cumhurriyet i.ö.o) Orta okul Samsun (23 nisan i.ö.o.) – Lise Samsun ( Canik İMKB anadolu lisesi. Üniversite Kocaeli üniversitesi (Elektrik mühendisliği) Şuan Los Angeles’ta Southern States üniversitesindeyim (2 yıllık master, MBA programı)

“Biliyorum hiç biri hedeflediğim işle alakalı değil ama o eğitimlerden aldığım bilgiler beni güçlü ve özgüvenli yapıyor. Belki de insanların benim mizahımda yakaladığı şey aldığım eğitimde ki bilgileri benim sokakta öğrendiğim dille bunu onlara aktarmam oluyordur. Onlara sormak lazım.”

Belli bir süre Türkiye – ABD arası sıkça gidip gelmem gerekecek (vatandaş olana kadar). Geliş amacım sadece sahneye çıkıp gösteri yapmak olacak bunun için şimdiden doğru kişilerle iletişim halindeyim diyebilirim. İşler medya sektöründe istediğim gibi olursa kesin dönüş yapacağım.

Sevgilim yok. Olsaydı beni tanımıyor olurdunuz hayatımın her döneminde vardı. Ben sevgilim varken geleceğe dönük plan yapmaktan ve gereksiz kavgalardan dolayı komik bir adam olamıyorum. Yani olmaması için bana dua edin.

Annem babam aslen Tokat’lılar. Ben Tekirdağ’da doğdum ama en son 7. Yaşımda gördüm orayı. Orta okul ve lise gibi önemli gelişim çağımda Samsun’da olduğum için Samsun demek en mantıklısı.

Fetih 1453 filminde oynadım. Akşemseddin’in arkasındaki bendim. O ne alaka bende bilmiyorum. Tiyatroda orta okulda hayırsız evlat diye 1 saate yakın süren bir tiyatro oyununda başrol oynadım. Anneannem beni izlerken heh tam bulmuşsunuz diye bağırmıştı o anda ilgimi çekti kendimi izletmek ve dinletmek.

Zaten hani her sınıfta çok konuşan göze çok batan birisi olur ya o hep bendim sanırım ondan almışlardı belki enerjisini atar diye. Onun dışında üniversite de radyo programı yaparken İstanbul’da bir akademide oyunculuk, diksiyon, spikerlik –  sunuculuk eğitimi almıştım.

Hocalarımız Altan Erkekli, Rüştü Asyalı gibi ustalardı. Kendimi denemek için Kocaeli devlet tiyatrosunun seçmesine girmiştim. Yedeklere kalmıştım (baya şaşırmıştım çağırırlarsa ne yapacağım ben diye) 2 oyun oynama hakkı veriyordu bir drama bir komedi. Bence ucundan da olsa farketmelerinin nedeni aldığım oyunculuk eğitimim de özellikle drama oyunu için öğrendiğimiz skeçlere çok hakim olmamdı.

Hala hatırlarım Brütüsün Sezar öldükten sonra halka yaptığı konuşmaydı. Komedi zaten özel silahım. Stand up yapmıştım. Komedi oyunu içinde Jüri Hamlet filan bekliyordu gerçi. Seçmeleri baya kalabalık oluyormuş bu arada ve ciddi bir iş diyebilirim. Gerçi kadroya alınsaydım katılmam oldukça güç olacaktı, çünkü elektrik mühendisliği baya zordu odaklanamıyordum asıl istediğim şeylere.

Ayrıca taksim old city comedy clupta 45 dk stand up yapmıştım 19 yaşında süt gibiydim daha sütten yenilmişim neyimeyse ne anlattığımı hatırlamıyorum bile. O zamanlar 4000 kişilik kız erkek karışık KYK yurdunda kalıyordum. Yurttan 30 40 kişi gelmişti izlemeye sahibi demişti ki ilk kez bu kadar kalabalık oldu. Oda, arkadaşlarımın ısrarıyla oldu yine, keşke devam etseydim okulu bitirmek istedim bir an önce. Ailem eğitim delisi okulu bitiremeseydim bıçaklarlardı beni diye düşünüyorum.

Anıl Güler Youtube kanalı açmakla alakalı süreci şöyle özetliyor:

Arkaşlar çok ısrar etti kafamda hiç yoktu YouTube kanalı açmak. Instagram hikayeye sürekli bir şeyler anlatıp atıyordum. Benim olayım anlatmak vine komedisi, taklit komedisi,  sosyal medya da bana göre değil bana çok mizahi gelmiyor. Neyse sonra baktım arkadaşlarım arasında baya beğeniliyor youtube yapan arkadaşlarım benim videoları kullanmak isteyince dedim bir deneyeyim bakalım. Öncesinde editle video çekmeyle uğraşamam sanıyordum ama şuan keyif alıyorum. Ayrıca, ağırlıklı olarak konuştuğum için içerik bulmakta zorlanmıyorum editleme ve çekim işlemlerini istediğim düzeyde yapan biri olsa hergün video atarım. “

Ayda yılda bir kızdan hoşlandık oda homeless çıktı. Duygusal günümdeydim (Muayyen günümüm ilk günüydü çok sancılı bilirsiniz) bende kameraya seyirciye duygularımı yansıtmayı severim o yüzden biraz farklı oldu.

Stand uplar’ ( Onlar stand up değil aslında sadece bahsettiğim gibi duygularımı anlattıgım anılarımı anlattıgım seyirciyle bir kafe de buluşup sohbet ediyor gibi hissettiğim doğaçlama anlatım) Bu şekil bir konsept benden başka yapan yok diye düşünüyorum sadece ben ve kamera 0 insan ve açığa çıkan şey komedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Müge Su Şahin

Ali Yasin Özegemen