‘Antalya ekonomisinin rant ekonomisine dönüşmesini önlemek, hepimizin ortak sorumluluğudur’

ATSO üyeleri 1 Ekim’de sandık başına davet eden Davut Çetin, ”Antalya’nın 140. Yıllık çınarı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komiteleri ve meclisi 2018-2022 görev dönemini tamamlamıştır. 1 Ekim Cumartesi günü Oda organ seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu dönemde yaptığımız üye anketleri, üyelerimizin çoğunluğunun çalışkanlığımızı ve dürüstlüğümüzü takdir ettiklerini ortaya koymuştur. Bu takdir bizim için her şeyin üzerindedir” ifadesini kullandı.

ATSO’nun, dinamik yapısıyla ve kurumsal kapasitesiyle önümüzdeki süreçte de Antalya ekonomisinin dönüşümüne öncülük edecek, üye hizmetlerini daha ileri noktalara taşıyacağını vurgulayan Davut Çetin şunları kaydetti;

“Antalya ekonomisini yeni teknoloji sektörlerinde ilerleyen, dijital ve yeşil ekonomi dönüşümünü başarmış, markalaşmış, refahı artmış, yüksek katma değerli, kalifiye ve yüksek ücretli çalışanlarıyla mutlu bir ekonomi haline getirmek, Antalya’nın tüm ilçeleriyle kültür, sağlık ve gastronomi turizminde ilerlemiş, estetik, yeşil bir şehir olmasına katkı sağlamak üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız.

Antalya’nın geleceğine dair hedeflerimiz var;

Antalya ekonomisinin rant ekonomisine dönüşmesini önlemek, Antalya’yı tarihine ve büyük Atatürk’ün “dünyanın en güzel yeri” övgüsüne layık bir şehir olarak korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

• Antalya’nın doğal, tarihi, kültürel hazinelerinin korunmasından,

• Antalya’da kent estetiğinin ve kent kültürünün geliştirilmesinden,

• Antalya’nın maddi-manevi değerlerinin korunmasından, markalarının geliştirilmesinden,

• Antalya’nın beşeri sermayesinin geliştirilmesinden,

• Antalya turizminin, tarımının, sanayisinin ve ticaretinin sürdürülebilir gelişmesinden hep birlikte sorumluyuz.

Tüm bunları hep birlikte, el birliğiyle başaracağız. Ne mutlu ki tüm bu hedefleri hayata geçirmek için bizleri bir araya getiren 140 yıllık bir çınar var.

Bu çınarın altında birlikten güçlü ticarete ilerlemek için, üyelerimizi 1 Ekim Cumartesi günü sektörlerimize ve şehrimize sahip çıkmak adına oylarını kullanmaya davet ediyorum.”

OLAĞAN DIŞI KOŞULLARDA OLAĞANÜSTÜ BAŞARI

Başkan Davut Çetin, dört yıllık görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi;

“Görev süremiz boyunca, yüksek tansiyonlu seçimlerin, Rusya krizinin, 15 Temmuz darbe girişiminin, pandeminin, ekonomik çalkantıların yaşandığı bir süreçte olağanüstü bir tempoda kentimize ve sektörlerimize değer katan çalışmalara imza attık.

Zor koşullarda Antalya iş dünyasının sesi olduk, kentimizin sektörlerimizin her sorununu ilgili kurumlara ve kamuoyuna taşıdık, yaptığımız lobi çalışmaları ve girişimlerle Türkiye genelinde basında en çok yer alan Ticaret ve Sanayi Odası olduk.

Her biri yoğun bir mesai ve iş birliğinin ürünü olan, yüzlerce, binlerce üyemize, hemşerimize ve vatandaşımıza temas eden çalışmalarımızdan bir kısmını bilgi ve takdirlerinize sunuyoruz:

ÜYELERİMİZE DESTEK

ÜYELERİMİZ ARASINDA TİCARETE DESTEK

Batı Akdeniz Bölgesel Ticaret Buluşmasıyla katma değerin Antalya’da, Bölgemizde kalması için networking projesini başlattık. 2022’de ilki yapılan etkinliği geleneksel hale getireceğiz.

ATSO KÖK ÖDÜLLERİ İLE ANTALYA VE İLÇELERİNE YENİ ESERLER

ATSO’nun ödül törenlerini tek bir çatı altında toplayıp yapılan tasarrufla ilçelerimize destek olduk, kentimize değer katan eserler kazandırdık:

ÜYELERİMİZİN ULUSLARARASI PAZARLARA AÇILMASINA ÖNCÜLÜK ETTİK

ATSOGLOBAL çatısı altında yürüttüğümüz faaliyetlerle ihracat yapmamış üyelerimizi ihracat yapar hale getirdik. İhracatçı üyelerimizi ATSO’nun kurumsal desteği ile yeni pazarlara açtık:

SANAYİ, TARIM, TİCARET VE TURİZMDE DİJİTALLEŞMEYE ÖNCÜ OLDUK

ATSO vizyonu Antalya vizyonundan farkı düşünülemez dedik ve kentin tüm paydaşlarının katılımı ile tüm sektörler için yol haritası belirleme çalışmalarını hayata geçirdik:

 

KENT KÜLTÜRÜNE, TURİZME VE TİCARETE DESTEK İÇİN PROJELER ÜRETTİK

ROTA Antalya ile Antalyalıların ve turistin cep telefonu ile kenti tanıyarak gezmesini sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirdik.

Gastronomi turizmine ve ticarete destek için Coğrafi İşaret Projeleri kapsamında kentimizin değerlerini koruma altına aldık. Antalya’nın piyazına, kabak tatlısına, serpme böreğine, turunç kabuğu ve bergamot kabuğu reçellerine tescil aldık.

Mural Antalya ile kentimizin kör duvarlarını turistik cazibe kazandıracak bir estetik dönüşümle sanatçıların fırçalarından çıkan eserlerle donattık.

ATSO Kültür Sanat Vakfı, AKS ve ATSO Kaleiçi Evi çalışmaları ile dünyaca ünlü sanatçıların eserleri kentimiz ile buluşturduk, kentimizin kültür sanat altyapısına katkı yaptık, yüzlerce etkinliğe imza attık:

ÜYELERİMİZE VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM DESTEĞİ, MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ

ATSOAkademi’nin kurumsal yapısını güçlendirdik ve Antalya yetişkin ve mesleki eğitiminin merkezlerinden birisi haline getirdik:

ANTALYA ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yalnızca bugünü değil, Antalya’nın geleceğini de düşünüyoruz, gelecek için çalışıyoruz:

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ANTALYA SİMGE ESERİ PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ

ANTALYA VE BÖLGE BİRLİKTELİĞİ

ATSO, bu dönemde de Antalya’nın, hatta Bölgenin birleştirici gücü olmaya devam etti.

Projelerimizde merkezi ve yerel yöneticilerimiz, SİAD’larımız, TMMOB Odalarımız, STK’larımız, üniversitelerimiz, sektör temsilcilerimiz, basın kuruluşlarımız ve BAGEV bünyesinde Antalya, Burdur, Isparta Oda ve borsalarıyla uyum içinde, iş birliğiyle çalıştık, çalışıyoruz, üyelerimizin de desteğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

YEŞİL YILDIZ BELGESİ İLE TESCİLLENDİRİLDİ

CADDE SOKAK SCOOTER DOLMUŞ

Antalya Haberleri: CADDE SOKAK SCOOTER DOLMUŞ