Antalya Haberleri: AK Partili kadınlardan şiddet tepkisi

AK Partili kadınlardan şiddet tepkisi

 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) – AK Parti Antalya İl Kadın Kolları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla il binası önünde basın açıklaması düzenledi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle AK Parti Kadın Kolları üyesi kadınlar il binası önünde bir araya geldi. Ellerinde ‘Kadına şiddet, insanlığa ihanet’, ‘Şiddet insanlık suçudur’, ‘Öfkene yenik düşme’, ‘Şiddet insan hakkı ihlalidir’ yazılı dövizler taşıyan kadınlara Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da destek verdi.
Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, kadına yönelik şiddet sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sorun olduğunu söyledi. Yılmaz, “AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavu edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik” dedi.
Şiddetin her türlüsünü karşı olduklarını belirten Yılmaz, “Bizim medeniyetimiz kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Biz, şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Öyle ki, kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur. Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü Yargı Paketinde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Şefika Kutluerden sıra dışı konser

Antalya Haberleri: Şefika Kutluer’den sıra dışı konser

Kadir İnanır’dan iyi haber