Antalya Haberleri:   ALANYASPOR ÜÇTE ÜÇLE UYUM ETAPLARINI AŞTI

ALANYASPOR ÜÇTE ÜÇLE  UYUM ETAPLARINI AŞTI

BÜLENT Korkmaz’ı hepimiz biliriz. Defans aktörüydü, 90’lar ve 2000’lerin başında istikrar simgesi olarak Türk futbolunun efsane katmanında konuşlandı. Galatasaray ve her kategoride milli takımlarda üst düzey performanslar sergiledi. Saha içinde dinamik, savaşçı, tahrip gücü yüksek adale ve kafa bütünüydü. Saha dışında tam bir centilmen. Teknik adamlığa soyunduğunda karakteri daha bir cilalandı. TV ekranlarının magazin ucuzluğuna hiç düşmedi. Demeçleri beyin-vicdan öz denetimli, rakibe saygılı, iddialı fakat ölçülü…

KORKMAZ ATEŞ TOPU TESLİM ALDI

Bir çift maçta kalesinde tam 9 golü gören, moral motivasyon ibresi eksilere vurmuş Alanyaspor’da işbaşı yaptığında, Bülent Korkmaz’ın elinde sihirli değnek olmadığını herkes biliyordu. Fakat, turuncu-yeşillilerin böylesi hızlı, göz kamaştırıcı bir yenilenme, değişim, dönüşüm yapacağını da kimse öngöremiyordu. Awaziem, Milunovic, Borja, Diedhiou gibi yeni transferlerin Altay ve Hatay türbülanslarını yaşamış olmaları da çok can sıkıcı bir durumdu… Acil pansuman, ekibin tedavisi, iyileşmesi ve Süper Lig’de yeniden rekabetçi bir seviyeye ulaşması uzun bir süreç işiydi… Takım değil, adeta ateş topu teslim aldı… Velhasıl Korkmaz’ın yerinde kim olsa korkardı!.. 

4-2-3-1 KURGUSU VE DEFANS HATTI

Haydi itiraf edelim, ‘Hangimiz yanılmadı!.. Giresun, Galatasaray ve Kasımpaşa etaplarında en iyi ihtimalle total 5-6 puan bekliyorduk…Güm, güm, güm…Üç, altı… Tam dokuz puan çıkıverdi… Diplere yuvarlanan Alanyaspor bir anda Trabzon, Fenerbahçe gibi şampiyonluk adayı takımlara yapışıp, zirvenin ilk altısına zıplayıverdi… Alanyaspor’un puantajı bir yana, ürettiği futbol kalitesi ve her maç üzerine koyarak yükselişi çok değerli… Gelelim maça… Korkmaz’ın 4-2-3-1 düzeninde kurguladığı Alanyaspor’da en kritik bölge, ‘Juanfran, Awaziem, Milunovic, Borja’lı dörtlü savunma hattı. Oyunun başında Umut Bozok’un tehlikesini bertaraf eden defans, ilerleyen dakikalarda daha sıkı, kompakt ve uyumlu bir görüntü verdi.

EFECAN VE DAVİDSON’UN SKORERLİĞİ

Genel anlamda oyuna hükmeden Alanyaspor’un hızlı hücüm organizasyonlarını ise araya dikine uzun paslarla çift libero konumundaki Umut Güneş ve Fatih Aksoy yönlendirdi. Sağ kanatta geriden Juanfran’dan destek alan Efecan giderek açılıyor, Davidson da soldan yıpratıyordu. Çıkmaza düşen Karagümrük’ün teknik direktörü Cihat Arslan’ı da, Yusuf’a kanat değiştirtme mecburiyetine itiyordu. İlk 45’de Diedhiou ile üç kez golle burun buruna gelen Alanyaspor’un çabaları heba olmuştu.

GÖZLER DİEDHİOU VE BABACAR’DA!..

Alanyaspor’un turboları Efecan ve Davidson, yüksek efor ve kalitelerini ikinci yarıda bir çift golle cilalarken ekstra mesai yaptılar. Kasımpaşa’nın gol bindirmelerinde Yusuf Erdoğan ve Hajradinovic’in gollük şutlarını da kaleci Serkan ustaca püskürtünce işlem tamamlandı. Bülent Korkmaz kariyerinde ilk kez 3 galibiyetli bir seri yakaladı, Alanyaspor da uyum sürecini büyük ölçüde aştı. Önündeki Trabzon deplasmanı da çok kritik bir viraj. Artık, suskun forvetler Diedhiou ve Babacar’dan da gol bekleniyor…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Uyuşturucu maddeler buzdolabı ve kanepe altından çıktı

ELEKTRİK FENA ÇARPIYOR

Antalya Haberleri: ELEKTRİK FENA ÇARPIYOR