Antalya Haberleri: Antalya Barosu adli yılı Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak açtı

Antalya Barosu adli yılı Atatürk Anıtına çelenk koyarak açtı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da adli yıl açılışı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Antalya Barosu Başkanı avukat Hüseyin Geçilmez, “Atatürk ışığında mücadelemize her zaman devam edeceğiz” dedi.
Antalya Barosu yönetimi ve üyeleri, adli yıl açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, İstiklal Marşı’nı okuyan avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, avukatların yaşadığı sorunlara değindi. “Burada daha önceki yıllarda başkanlık yapan baro başkanlarımız da bulunuyor. Onlar da her adli yıla olumsuzluklarla ve olumsuzlukları ifade ederek başlardı, ben de konuşmama bu şekilde başlayacağım” diyen Geçilmez, şöyle konuştu:
“Hatırlamak istemediğimiz bir adli yılı geçirdik. Gerçekten ‘olmaz’ dediğimiz, ‘bu da yapılmaz’ dediğimiz birçok olayla karşılaştık. Birçok hukuksuzlukla karşılaştık. Önümüzdeki dönemde, bizler Antalya Barosu mensupları olarak tabii ki kaldığımız yerden mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri, kazanımları Atatürk ilkeleri ışığında mücadelemiz her zaman devam edecek. Son dönemde meslektaşlarımıza yapılan birçok saldırıyı hatırlarsınız. O saldırıları da unutmadık. Maalesef bu saldırıların devam etmeyeceğine dair hiçbir ışık yok, belirti yok. Ama dediğim gibi Antalya Barosu, cumhuriyet kurumu oldu. Bu mücadele bu kararlılık her zaman devam edecek; bizler var olduğu sürece sizler var olduğu sürece. Size bir bilgi daha vermek istiyorum; Türkiye Barolar Birliği’nin barolarımızla, Adalet ve Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinde mutabakat sağlandığı bilgisi geldi. Mutabakat sağlanmasaydı ya da Türkiye Barolar Birliği’nin talebi doğrultusunda bir adım atılmamış olsaydı eylemlilik sürecine geçilecekti. Tabii daha resmileşen bir şey yok. İstediğimiz gibi baroların, avukatların menfaati bir metin çıkmazsa düzenleme çıkmaz ise bundan sonra demokratik haklarımızı kullanıp, eylemlilik sürecine geçeceğimizi sizlere de ilan ediyorum.”
Konuşmasının ardından Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan iki sayfalık ortak metnin son kısmını okuyan Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Avukatların adil yargılamanın ayrılmaz parçası olduğunu, avukatlara yönelik her türlü sınırlamanın özünde yurttaşın hak arama özgürlüğüne ve savunma hakkına getirildiğini; yargının eşit süjeleri arasında ayrımcı bir yaklaşıma tabi tutulmasının kabul edilmeyeceğini, yangının şeffaflaşması hak arama özgürlüğünün sağlanması ve adil yargılanma hakkının tesisi için avukatların önündeki tüm kısıtlamaların kaldırılmasının zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlatarak, mesleğimizin sorunlarının çözümü, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığının sağlanmasına yönelik somut adımların bir an önce atılmaması halinde anayasal, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımıza dair irademizin arkasında aynı kararlılıkla durduğumuzu siyasi iktidar, resmi merciler, meslektaşlarımız ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Mesleki dayanışma ve birliğimizden kaynaklanan örgütlü mücadelemizle yurttaşlarımızın yüreğinde canlandırdığımız adalet umudunun solmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya Haberleri: Durdurulan otomobilden uyuşturucu çıktı

Düzen: “Ülkemiz her gün biraz daha batıyor”