Antalya Haberleri: Aspendos Festivali’nde geri sayım 

Aspendos Festivalinde geri sayım

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce bu yıl 29’uncusu Eylül ayında gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde geri sayım başladı.
Antalya’daki tarihi Aspendos Tiyatrosu’nda 10 Eylül Cumartesi akşamı saat 21.00’de Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘AİDA’ adlı opera eseriyle başlayacak olan festivale bu yıl yabancı ülkelerden katılım olmayacak. 25 Eylül Pazar akşamı gala konseriyle sona erecek festivale Antalya, İzmir ve İstanbul devlet opera ve balesi katılacak.
AIDA’NIN HİKÂYESİ
Festivalin ilk eseri AIDA Operası’nın hikâyesi ise şöyle; “Mısır Firavunu, Habeşistan ile savaş halindedir. Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades, Habeş Kralı’nın kızı genç ve güzel Aıda’ya âşıktır, ancak onun kimliği bilinmemektir. Habeş Kralı Amonasro, Teb Kenti’ne saldırınca Ramades komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aıda gibi Firavun’un kızı Amneris de Ramades’e âşıktır, ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur.”
FESTİVAL PROGRAMI
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan festival afişinin de şimdiden sosyal medya da tanıtımına başladı. Dünyaca ünlü besteciler G. Verdi, L. Mınkus, G. Orff’ın eserlerinin sahneleneceği festival programı şöyle belirlendi;
10 Eylül Cumartesi:
-Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi (AIDA Operası)
14 Eylül Çarşamba:
-İzmir Devlet Opera ve Balesi (LA TRAVIATA Operası)
17 Eylül Cumartesi:
-İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DON QUIXOTE Balesi)
21 Eylül Çarşamba:
-Antalya Devlet Opera ve Balesi (CARMINA BURANA Sahne Kantatı)
25 Eylül Pazar:
-Antalya Devlet Opera ve Balesi (GALA Konseri)
(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

YEREBATAN SARNICI MÜZESİ GELECEĞE HAZIR

Antalyalı sanayicilere sanat kursları