Antalya Haberleri: ATSO seçiminde YSK, İl Seçim Kurulu’nun kararını bozdu

ATSO başkan adaylarından Ali Bahar’ın avukatı Cihan Şahirbay aracılığıyla yaptığı itirazı değerlendiren YSK, 7 Ekim 2022 günü yapılan ATSO seçimlerine ilişkin Antalya İl Seçim Kurulu’nun 12 Ekim 2022 tarihli kararının kaldırılmasına, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 10 Ekim 2022 tarihli sayılı kararı uyarınca işlem yapılmasına karar verdi.

Bu karara göre, İlçe Seçim Kurulu’nun kırmızı listeden Davut Çetin’in 59 oydan 56’sının iptali, 3’ünün geçerli olması, Ali Bahar’a verilen 58 oyun tamamının geçerli olması yönündeki karar, YSK tarafından onaylanmış oldu. YSK’da bu kararın 5’e karşı 6 oyla alındığı öğrenildi.

ÇETİN: SAVUNMAMIZ ALINMADI

YSK’dan çıkan kararı değerlendiren ATSO Başkanı Davut Çetin, TOBB’un seçim kanununa göre, İl Seçim Kurulu’nun verdiği kararın kesin olduğunu ve YSK’ya gidemez olduğunu belirterek, “Buna rağmen, YSK bizim hiç savunmamızı almadan, oturuyor karar veriyor. Tam kanunsuzluk diye müracaat ediliyor ve 6’ya karşı 5 oyla kabul ediliyor. Bizim yönetmeliklerimizde ilin kararı YSK’ya gidemez diye 22 maddede belirtiliyor. Gelinen kanunsuzluk, hukuksuzluk ortada. Madem dava açılması gerekir ve bizim de savunmamızın alınması gerekiyor. İl Seçim Kurulu’nda 3 hakimin oy birliğiyle alınan kararı olmasına rağmen YSK’da 6’ya 5 şeklinde karar alınıyor ve bizim savunmamız alınmıyor. TOBB seçim kanunlarında yazma, çizme olabiliyor, istediğimiz şekilde liste yapar, istediğimizi çizebiliriz. Burada bizim üyelerimizin verdiği irade de yok sayılıyor. İl seçim kurulunun kararı, bizim savunmalarımız yok sayılıp, tek bir dilekçeye göre karar veriliyor. Asıl kanunsuzluk burada” diye konuştu.

DAVUT ÇETİN; YSK’YI KINIYORUZ

Davut Çetin, “Bu karara göre bütün Oda ve Borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz. Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. 59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

ALİ BAHAR: ADALET YERİNİ BULDU

Ali Bahar ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Adaletin yerini bulması, hak edenin kazanmış olması elbette bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ancak ATSO gibi 140 yıllık köklü bir kurumun itibarına, kişisel menfaatler uğruna gölge düşürülmesi, tahammül edilemez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. ATSO’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu olarak bizler, bu olumsuzlukların unutulması için var gücümüzle çalışacağız. ATSO’yu her zaman iyilik ve başarı ekseninde tutacağız. Kırmızı listelere gönül veya oy vermiş, kırmızı listeden meclis ya da komite üyesi seçilmiş arkadaşlarımız ile birlikte, önümüzdeki 4 yıl boyunca, Antalya’mızı ve ATSO’yu daha güçlü kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu dostane tutum karşısında sergilenecek her türlü olumlu yaklaşımın, şehrimiz ve odamız için büyük kazanımlar sağlayacağı unutulmamalıdır.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kaleiçi’nde şimdi festival zamanı

Bahriye Üçok unutulmadı