Antalya Haberleri: Balbey muhtarının ‘ilgisizlik’ isyanı

Balbey muhtarının ilgisizlik isyanı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – ANTALYA’nın tarihi semti Kaleiçi’nin devamı olarak bilinen ve kaderine terk edilen Balbey Mahallesi’nde olaysız gün geçmiyor.
Anıtlar Kurulu’nun envanterine göre tarihi özellikli 42 tescilli bina, 3 çeşme ve 2 caminin yer aldığı mahallenin muhtarı Abdullah Uyaroğlu, tek bir çivi çakılmasına izin verilmeyen, belediyelerden ise sınırlı hizmet alabilen Balbey’de yaşamın her geçen gün zorlaştığını, can güvenliğinin kalmadığını söyledi.
MAHALLE SAHİPSİZ KALDI
Muhtar Abdullah Uyaroğlu, “Turizmin başkenti olarak bilinen Antalya’nın göbeğindeki tarihi mahalle her geçen gün harabeye dönüşüyor. Sokaklardan geçen insanların, araçların üzerine yıkılıyor” dedi. Muhtar Uyaroğlu, şunları söyledi;
“Balbey, Kaleiçi’nin devamı olmasına rağmen Kaleiçi kadar şanslı değil, kadersiz bir mahalle. 1957 yılından beri 7 kez plan değişikliğine uğradı, ortaya net bir karar çıkarılmadı. Çürüyen tescilli evlerine tek bir çivi dahi çakamayan mülk sahipleri mahallemizi terk etti, binaların bir çoğu boş kaldı. Kimi çürüdü kendiliğinden yıkıldı, kimi yandı yok oldu, kimi de işgale uğradı. Kapıları açık içi boş evler, ya da eski eşyalarıyla terk edilmiş evler mülk sahibinin tanımadığı meçhul kişiler tarafından çatıya yağmur suyu almaması için naylon gerilerek kiraya veriliyor, bahçeler otopark olarak işletiliyor. Bazı metruk evlerde de bağımlı gençler kalıyor, yangın çıkarıyorlar. Halen namaz kılınan tarihi camilerimizin değerli eşyaları, çeşmelerimizin muslukları, elektrik trafolarının metal kutuları, rögar kapakları sürekli çalınıyor, halen kullanımda olan evlerde hırsızlık olayı eksik olmuyor.”
SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR
Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, mahallenin yumağa dönüşen sorunlarının çözümünde sıkıntı yaşadıklarını da anlattı. Uyaroğlu, “Onlarca şikâyetimiz oldu, çözüm konusuna hiçbir belediye yanaşmıyor. Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa’ya, Muratpaşa Belediyesi de Büyükşehir’e havale ediyor. Mahallemizin muhtarevi de yapılmadı. ‘Uygun yer yok’ deniyor, başvurumuz geri çevriliyor. Birçok mahallenin muhtarevi park ve bahçelerin içinde yer alırken, bizim muhtarevimiz de İsmet İnönü Parkı’nın bir köşesine yapılabilir” diyerek dert yandı.
‘ODUNPAZARI GİBİ OLSUN’
Muhtar Uyaroğlu, Balbey Mahallesi’nin Eskişehir’deki Odunpazarı, Ankara’daki Beypazarı mahalleleri veya Safranbolu evleri gibi planlanmasını, turistik bir yapıya kavuşturulmasını, sokaklarında kültür-sanat etkinliklerinin yapılmasını hayal ettiklerini de sözlerine ekledi.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

Elmalı Haberleri: Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

Akdeniz’in 1 numarası Antalya