Antalya Haberleri: Başkan Muhittin Böcek THK işbirliği protokolü ön toplantısına katıldı

Başkan Muhittin Böcek THK işbirliği protokolü ön toplantısına katıldı

 

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarını söndürmede kullanılamayan Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarının bakım ve işletme giderlerini karşılamak isteyen Antalya, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere 11 CHP’li belediye bir araya geldi.
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Türk Hava Kurumu (THK) bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduklarını belirterek dilekçelerini THK Başkanı Cenap Aşı’ya iletti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer büyükşehir belediyesinin temsilcileri Türk Hava Kurumu’nun daveti üzerinde işbirliği protokolü için Ankara’da toplantı yaptı. 28 Temmuz’da Akdeniz ve Ege kıyılarında çıkan orman yangınlarıyla mücadele de söndürme çalışmalarında kullanılamayan Türk Hava Kurumu uçaklarıyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önderliğinde İstanbul, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ, Mersin, Muğla büyükşehir belediyelerinin temsilcileri ile birlikte Türk Hava Kurumu’nu ziyaret edip işbirliği konularını görüştü. Başkan Böcek, işbirliği çağrısı üzerine yapılan davet üzerine THK Başkanı Cenap Aşcı’yı ziyaret ettiklerini belirterek, neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş’ı da makamında ziyaret ederek Manavgat yangınında verdikleri destek için teşekkür etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Serikte yeni sezon hazırlıkları

Serik Haberleri: Serik’te yeni sezon hazırlıkları

Rus hırsız yakalandı

Alanya Haberleri: Rus hırsız yakalandı