Antalya Haberleri: Başsavcı, öğrencilerle kitap okudu

Başsavcı, öğrencilerle kitap okudu

 

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AHENK Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Başsavcı Halil İnal, ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen AHENK Projesi kapsamında Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Başsavcı İnal’a, ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de eşlik etti. Başsavcı İnal, okulun konferans salonunda yaklaşık 30 dakika boyunca öğrencilerle birlikte kitap okudu. Ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden İnal, erken yaşta okuma alışkanlığı edinmenin çok önemli olduğunu belirtti, derslerinin yanı sıra mutlaka kitap okumalarını tavsiye etti.

Başsavcı İnal, “Geleceğimiz olan gençlerin kendilerini kitap okuyarak geliştirmeleri, ileriye yönelik hedeflerini şimdiden belirlemeleri ve bu süreçte gençliğin, sağlığın, hayatın önemini anlamaları, buna göre davranmaları kendilerine büyük katkı sağlayacaktır. Hangi işi mesleği seçersek seçelim o işi en iyi şekilde yapmak ve yaptığımız işte adil olmak gerekir. İlerde yapacağınız meslek ve alanlarda istenen aranan kişi olmaya gayret edin. Özellikle bu okul yıllarında en az bir yabancı dili çok iyi öğrenelim. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır anlayışı ile hareket etmeliyiz. Siz kıymetli gençlerimize derslerinizde, yaşamınızda kolaylık ve başarılar diler, AHENK Projesinin düzenlenmesi ve uygulanmasında başta Antalya Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Başsavcı İnal, Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Adalet bölümünde okuyan öğrencilere yönelik ders kapsamında oluşturulan temsili duruşma salonunu gezerek, öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe geçirme ve bu sayede meslekleri daha yakından tanıma fırsatı buldukları temsili duruşma salonunun işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğretmenler odasında okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek bir süre sohbet eden İnal, hatıra fotoğrafının ardından okuldan ayrıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Lider Muratpaşa, Altınoluku ağırlıyor

Antalya Haberleri: Lider Muratpaşa, Altınoluk’u ağırlıyor

Canlı müzayede günleri başlıyor